Κούρδοι σε Ερντογάν: Στη Συρία θα γίνει ο τάφος εκατοντάδων Τούρκων στρατιωτών – Χτύπησαν με ρουκέτες και πυραύλους τουρκικές δυνάμεις

Οι Κούρδοι εξοπλισμένοι με αμερικανικά όπλα απάντησαν στα τουρκικά χτυπήματα στη Συρία δείχνοντας πώς δεν πρόκειται να παραδοθούν και μία εισβολή στα εδάφη που ελέγχουν θα μετατραπεί σε εκατόμβη νεκρών για τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ερντογάν.

Δυνάμεις του Δημοκρατικού Κόμματος (PYD) και του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στη Συρία, το οποίο στοχεύει στην κατοικημένη περιοχή του Azaz, επιτέθηκαν στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και προκάλεσαν μεγάλες απώλειες, όπως οι ίδιοι αναφέρουν σε υλικό και υποδομές.

Ένας μεγάλος αριθμός πυραύλων και ρουκετών πυροδοτήθηκε από τις πολιτοφυλακές από την περιοχή Afrin που συνορεύουν με την Τουρκία στους πολιτικούς οικισμούς στην περιοχή που ελέγχεται από τις υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις του ελεύθερου Συριακού Στρατού, σύμφωνα με τους ανταποκριτές  στην περιοχή. Οι επιθέσεις προκάλεσαν μεγάλη υλική ζημιά στην περιοχή, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Τα τουρκικά στρατεύματα που βρίσκεται στην περιοχή στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδας του Ευφράτη στη Συρία» και στις ζώνες απαγόρευσης κλιμάκωσης του Idlib αντέδρασε άμεσα με πυρά πυροβολικού που στόχευσαν στα Κούρδικα  οχυρά της Afrin,  όπως αναφέρουν σχετικές αναφορές !

Ο σημερινός τούρκικος Τύπος αναφέρει ότι ο τουρκικός Στρατός ετοιμάζεται για εισβολή στη Βόρεια Συρία μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ για ετοιμασία Συνοριακής Δύναμης, στελεχωμένη από εμπειροπόλεμους Κούρδους μαχητές. Στην περιοχή γίνονται μεταφορές στρατευμάτων, ενώ ανακλήθηκαν οι άδειες των εργαζομένων στην υγεία και στο στρατό.

Μετά από  την ομιλία  για επέμβαση που άφησε να εννοηθεί  ο  Ερντογάν στην πόλη του Κίλις που είναι η πιο κοντινή στο Άφριν, παρατηρείται Μεγάλη στρατιωτική κινητικότητα. Το κέντρο της πόλης είναι γεμάτο από στρατιώτες και Στρατιωτικά Οχήματα.

Είχε άλλωστε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ ο Ερντογάν λέγοντας «ή αφαιρείτε την αμερικανική σημαία από τις δυνάμεις των Κούρδων ή θα σας παραδώσω εγώ την σημαία σας», δείχνοντας πώς από στιγμή σε στιγμή η Άγκυρα θα ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση κατά των Κούρδων με πρώτο στόχο την Αφρίν και έπειτα την Ιεράπολη (Μάμπιτζ).

Ήδη οι Τούρκοι όπως είπαμε και μπορείτε να δείτε στο βίντεο άνοιξαν πυρ πλήττοντας θέσεις των Κούρδων SDF στην περιοχή της Afrin.




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια