Παίζουν με τη... φωτιά!

Φαίνεται πως οι Τούρκοι δεν έχουν πάρει καλά το μήνυμα που τους δόθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου τους στην Ελλάδα.

Νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίζουν απρόσκοπτα τα προκλητικά παιχνίδια που έκαναν στο παρελθόν, στα νερά του Αιγαίου. Συνεχίζουν τις προκλήσεις στην περιοχή των Ιμίων και όχι μόνο, επιδιώκοντας να προκαλέσουν την ελληνική πλευρά.

Χθες νομίζουμε ότι κατάλαβαν ότι αν συνεχίζουν να παίζουν με τη φωτιά στο τέλος θα καούν. Και αν συνεχίζουν να κυνηγούν ένα θερμό επεισόδιο, τότε θα τους βγει σε κακό. Διότι δεν έχουν καταλάβει ότι έχουν αλλάξει πολλά στη χώρα μας από το 1996. Σε λίγες μέρες μάλιστα συμπληρώνονται 22 χρόνια από το εθνικό έγκλημα Σημίτη και Πάγκαλου, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις Ελληνες αξιωματικούς μας, και γι' αυτό καλό θα είναι να σταματήσουν τώρα να ξύνουν πληγές.

Μπορεί το τότε ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του να επιχειρούν να ξεχάσουμε αυτήν την ταπεινωτική σελίδα της Ιστορίας μας, αλλά οι Ελληνίδες και οι Ελληνες δεν ξεχνούν τη νύχτα ντροπής. Ούτε φυσικά τους ενόχους αυτής της εθνικής υποχώρησης, που συνοδεύτηκε από τα ντροπιαστικά «ευχαριστώ» στις ΗΠΑ του κ. Σημίτη!

Οσοι επιδιώκουν θερμά επεισόδια και γκρίζες ζώνες θα βρεθούν προ εκπλήξεως, όταν συνειδητοποιήσουν ότι τίποτε δεν είναι ίδιο όπως χθες, και ότι το «μολών λαβέ» που τους έχει αποσταλεί ως μήνυμα ισχύει στο ακέραιο. Οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων (όπως και η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία) είναι παρόντες σε κάθε σημείο του Αιγαίου, σε κάθε σημείο της πατρίδας μας, για να το θυμίζουν στους Τούρκους πασάδες, που συνεχίζουν να επιβουλεύονται τα νησιά μας.

Αυτό έκανε και η ελληνική κανονιοφόρος «Νικηφόρος», που βρέθηκε χθες στα Ιμια και πήρε στο κυνήγι τους... παιχνιδιάρηδες Τούρκους, που όταν είδαν τα δύσκολα επέστρεψαν στη βάση τους. Η εποχή των ριψάσπιδων έχει περάσει οριστικά και αμετάκλητα. Οσο για τους γείτονες, οφείλουμε να τους θυμίσουμε μια ελληνική παροιμία, με αφορμή τους ψευτοπαλικαρισμούς τους: Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του...


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια