Λογισμικό κυβερνοασφαλείας για αυτόνομα οχήματα από τη BlackBerry

Ένα λογισμικό κυβερνοασφαλείας, το οποίο εντοπίζει προβλήματα και τρωτά σημεία σε προγράμματα που χρησιμοποιούνται σε αυτόνομα οχήματα, παρουσίασε η καναδική BlackBerry.

Σύμφωνα με το Reuters, το Blackberry Jarvis προωθείται αρχικά σε αυτοκινητοβιομηχανίες- πελάτες τους οποίους η εταιρεία, η οποία παλαιότερα κυριαρχούσε στον χώρο των smartphones, ελπίζει να «κατακτήσει»- αλλά θα μπορούσε να δει εφαρμογές και σε τομείς όπως η υγεία και οι βιομηχανικοί αυτοματισμοί.

Η BlackBerry ανακοίνωσε πως προσφέρει το Jarvis σε μοντέλο «pay-as-you-go». Όταν ξεκινήσει η διάθεσή του, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων- πελάτες θα έχουν online πρόσβαση στο Jarvis και θα μπορούν να σαρώνουν/ εξετάζουν αρχεία σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης λογισμικού.

Πέρυσι η κυβερνοεπίθεση με ransomware στην οποία δόθηκε το όνομα WannaCry βοήθησε στο να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι δραστηριότητες της BlackBerry στον χώρο του λογισμικού κυβερνοασφαλείας, οι οποίες έχουν να κάνουν κυρίως με τη διαχείριση ασφαλών συνδέσεων σε φορητές συσκευές.

Η BlackBerry ανέφερε ότι έχει ήδη δοκιμάσει το Jarvis με τη μονάδα Jaguar Land Rover της Tata Motors, σύμφωνα με την οποία το λογισμικό μείωσε τον χρόνο που απαιτείται για την αξιολόγηση κώδικα από τις 30 ημέρες στα επτά λεπτά. Επίσης η καναδική εταιρεία ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι θα συνεργαζόταν με την Delphi Automotive για ένα λειτουργικό σύστημα για αυτόνομα οχήματα, ενώ νωρίτερα μέσα στον μήνα η BlackBerry και η κινεζική Baidu υπέγραψαν συμφωνία για την ανάπτυξη από κοινού τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων.

Η BlackBerry επίσης πρόσφατα υπέγραψε συμφωνίες οι οποίες έχουν να κάνουν με τον χώρο του αυτοκινήτου με την Qualcomm, τη Denso και τη Ford.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια