Η NASA ανακάλυψε άλλο ηλιακό σύστημα με αντίστοιχο αριθμό πλανητών με το δικό μας

Ηλιακό σύστημα αντίστοιχο με το δικό μας εντόπισε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία, όπως ανακοινώθηκε στην πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου της NASA.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν δύο νέους εξωπλανήτες γύρω από το άστρο Kepler-90 -που μοιάζει με τον δικό μας ήλιο- κάτι που σημαίνει ότι το μακρινό αυτό ηλιακό σύστημα είναι αντίστοιχο με το δικό μας.

Το άστρο και το σύστημα γύρω του ήταν ήδη γνωστά. Η NASA, όμως, με τη βοήθεια του προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης με της Google, κατάφερε να εντοπίσει δύο ακόμη εξωπλανήτες.

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι κόσμοι και ηλιακά συστήματα που «κρύβονται» ανάμεσα σε δεδομένα που έχουν συλλέξει οι επιστήμονες αλλά δεν ήταν σε θέση να εντοπίσουν ανάμεσα στον τεράστιο όγκο σημάτων, που λάμβαναν.

«Όπως ακριβώς υποψιαζόμασταν, υπάρχουν και άλλες συναρπαστικές ανακαλύψεις κρυμμένες ανάμεσα στα δεδομένα του Kepler, που περιμένουν τα κατάλληλα εργαλεία ή τη σωστή τεχνολογία για να έρθουν στο φως», δήλωσε ο Πολ Χερτζ, διευθυντής του τμήματος Αστροφυσικής της ΝASA στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με το cnn.gr.

Όπως τόνισε ο ίδιος, αυτά τα δεδομένα αποτελούν «θησαυρό» που θα δώσει στους επιστήμονες και άλλες σημαντικές πληροφορίες, τα επόμενα χρόνια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το cnn.gr, οι ειδικοί «εκπαίδευσαν» έναν υπολογιστή να αναλύσει τα δεδομένα που συγκέντρωσε το τηλεσκόπιο Kepler και να αναζητήσει «σήματα», που πιθανώς να ανήκουν σε πλανήτες. Ο υπολογιστής κατάφερε να εντοπίσει δύο νέους πλανήτες μέσα σε ήδη γνωστό σύστημα, εντοπίζοντας σήματα που έδειχναν «κάποιο ενδιαφέρον».

Ο ερευνητής Άντριου Βάντερμπουργκ είπε ότι δεν θα του προκαλούσε έκπληξη εάν «κρύβονται» και άλλοι εξωπλανήτες γύρω από τα γνωστά συστήματα.

Τόνισε, επίσης, ότι «σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο ηλιακό σύστημα» με οκτώ πλανήτες, κάτι που υποδηλώνει ότι το ηλιακό μας σύστημα δεν είναι τόσο σημαντικό όσο πιστεύαμε παλαιότερα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια