Ο Θίασος

Με μια αόριστη δήλωση, που στην ουσία στηρίζει την κίνηση Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, αντέδρασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δημιουργώντας ερωτηματικά στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο, από τον οποίο υποτίθεται ότι προσδοκά επενδύσεις και συμμαχίες στην ακραία ρητορική του Έρντοαν.

Προσθέτοντας και τη χτεσινή πεζοδρομιακή επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης στους δικαστές συλλήβδην, ο θίασος της ελληνικής ηγεσίας μπορεί να περιγραφεί ως εξής:

Πρόεδρος Δημοκρατίας ο άνθρωπος που κάθεται μαζεμένος στη γωνίτσα του καναπέ, αφήνοντας τη στάση της εξουσίας στον προσκαλεσμένο του που τον προσβάλλει, μέσα στο ελληνικό προεδρικό μέγαρο. Κι όταν ο Κασιδιάρης βάραγε την Κανέλλη μπροστά του, στην τηλεόραση, στη γωνίτσα του έκατσε.

Πρωθυπουργός, ο άνθρωπος που είναι απών και μακριά από τους κατοίκους σε κάθε καταστροφή που πλήττει τη χώρα, είτε είναι σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες. Ο χτεσινός πολιτικός που χωρίς ιδεολογικό έρμα συμβουλεύει ξένους σοσιαλιστές ηγέτες για τη στάση που πρέπει να κρατήσουν στην πολιτική τους! Τον Σούλτς για παράδειγμα.

Υπουργός Άμυνας, ο άνθρωπος που δεν ελέγχει πολιτικά ποιος πουλάει όπλα και πού από τα ελληνικά αποθέματα, ενώ βρίσκεται κάθε λίγο με την πλάτη στον τοίχο για πράξεις που δεν ταιριάζουν με το αξίωμά του. Ο άνθρωπος, που με τον αμετροεπή λόγο του βάζει σε δοκιμασία τις σχέσεις της χώρας με τους γείτονες.

Υπουργός Εξωτερικών, ο άνθρωπος που καλεί και χαμογελάει με όλους τους γείτονες ομολόγους του, που είτε με την πολιτική τους είτε με τις δηλώσεις τους ορθώνουν πάγιες και νέες διεκδικήσεις από την Ελλάδα. Ο άνθρωπος, που βάζει όλα τα θέματα στο τραπέζι για διάλογο!

Υπουργός Οικονομικών, ο άνθρωπος που δεν ασκεί την ελληνική οικονομική πολιτική, αλλά την πολιτική που του επιβάλουν οι ξένοι συνομιλητές του. Με επενδύσεις έξω από τη χώρα.

Υπουργός Εσωτερικών, ο άνθρωπος που επαναστατεί φραστικά με όλες τις πολιτικές που εφαρμόζει στο υπουργείο του και ψηφίζει στη Βουλή, ενώ υπόσχεται διαρκώς παράνομες προσλήψεις και μονιμοποιήσεις στο δημόσιο. Ο άνθρωπος, που τα έχει καλά με όλο το σάπιο συνδικαλιστικό απομεινάρι της χώρας.

Υπουργός Ανάπτυξης, ο άνθρωπος που δεν έχει ανοίξει κανένα από τα μεγάλα προγράμματα ανάπτυξης, υποσχόμενος μονίμως αυτά που διαψεύδονται την επόμενη ώρα από την πραγματικότητα.

Υπουργός Υποδομών, ο άνθρωπος που εγκαινίασε τους μεγάλους οδικούς άξονες, οι οποίοι έκλεισαν λίγο μετά τα εγκαίνια από αβαρίες. Τελευταίο επίτευγμα η οδός Αντίρριο- Ιωαννίνων που έκλεισε από καθιζήσεις. Κορυφαίο επίτευγμα η απουσία του κατά τις πολύνεκρες πλημμύρες.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο άνθρωπος που έχει αφήσει τους πολίτες εντελώς απροστάτευτους από τους κακοποιούς που δρουν ανενόχλητοι σε κάθε ελληνική πόλη και επαρχία. Εκτός αν είναι επώνυμοι.

Υπουργός Παιδείας, ο άνθρωπος που έχει αλλάξει 4 φορές πρακτική για το σύστημα εξετάσεων στα σχολεία και το σύστημα διδασκαλίας τους, χωρίς να έχει εφαρμόσει ακόμα κανένα. Ο άνθρωπος που θεωρεί ότι τα πανεπιστήμια δεν ανήκουν στους δασκάλους τους και στους φοιτητές τους, αλλά στον κάθε πικραμένο απ έξω.

Υπουργός Εργασίας και Ασφαλίσεων, ο άνθρωπος που κόβει τα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών κατά παραγγελία και πετσοκόβει συντάξεις και επιδόματα στο όνομα της υπεράσπισης των πιο αδύναμων λαϊκών στρωμάτων.
Υπουργός Δικαιοσύνης, ο άνθρωπος που κρίνει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης όχι σύμφωνα με τους νόμους που έχει ψηφίσει η Βουλή, αλλά σύμφωνα με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, το οποίο χειροκροτάει το λιντσάρισμα, τη διαπόμπευση, την αυτοδικία, το μπάχαλο. Και το οποίο είναι δημιούργημα των πιο απολίτιστων παρελθόντων και των πιο χυδαίων πολιτικάντηδων. Ο άνθρωπος που πουλάει λαϊκισμό στη νομική επιστήμη!

Υπουργός Υγείας, ο άνθρωπος που καθιέρωσε το χαρτί τουαλέτας, τις πάπιες, τις γάζες, τις πετσέτες των συγγενών και των ασθενών ως αναλώσιμα στα δημόσια νοσοκομεία.

Υπουργός Ναυτιλίας, ο άνθρωπος που εγκαινίασε την πολιτική να παραδίνονται ακτές στο λαό ως κομμάτια της θάλασσας. Ο άνθρωπος που έχει αφήσει στο απυρόβλητο το θαλάσσιο λαθρεμπόριο καυσίμων.

Υπουργός Πολιτισμού, ο άνθρωπος που έχει μπλέξει τα δάση με τα αεροδρόμια και τους αρχαιοφύλακες με τις ισορροπίες δυνάμεων μέσα στο υπουργείο. Ο άνθρωπος που έχει αφήσει ανεπίσκεπτο το 70% των αρχαιολογικών χώρων.

Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, ο άνθρωπος που, δηλώνει, τι να κάνουμε. Μπορεί και να πεθάνουν τίποτε μετανάστες στις δομές (λέγε με στρατόπεδα συγκέντρωσης) που έχουμε φτιάξει στα νησιά!

Υπουργός Ενημέρωσης, ο άνθρωπος που θεωρεί ενημέρωση μόνο ό,τι υπηρετεί την πολιτική της κυβέρνησης και εργάζεται άοκνα για να στήσει μια τέτοια μονοπωλιακή στη χώρα, από κάθε καρυδιάς καρύδι.

Υπουργός Συντονισμού όλου αυτού του θίασου, ο άνθρωπος που έχει φτιάξει μια σελίδα για να λύνουν οι πολίτες τα προβλήματά τους που δεν τους λύνουν τα υπουργεία που συντονίζει ο ίδιος!

Σύμβουλος παρά τω πρωθυπουργώ, ο άνθρωπος που από τρακαδόρος φρικιό μετατράπηκε σε υπερασπιστή των τραπεζών και κατήγορο όσων αντιδρούν στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Γιατί, κάθε Αυλή έχει και το γελωτοποιό της.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια