Ο Τσίπρας είναι Παπανδρέου, αλλά Γιώργος!

Τον Ανδρέα ήθελε να αντιγράψει, Γιωργάκης μάς προέκυψε. Πάντως, έπεσε εντός της… οικογενείας και η καταστροφή συνεχίζεται


Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Αλέξης Τσίπρας: Ακόμα ένα γκανιάν στην κούρσα του κατήφορου. Οι ξένοι, που είναι και χιουμορίστες και δεν τους κοστίζει τίποτα, βρε αδελφέ, να μας ρίξουν ένα δουλεματάκι παραπάνω, θα απονείμουν στον σύντροφο του Μπαλαούρα, του Φίλη, της κυρα-Τασίας και του Βούτση το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage Politique) από την επιθεώρηση «Politique Internationale».
Πιάσ' το αβγό και κούρευ’ το, κάν’ τα μαλλιά του περμανάντ και φα’ το πίνοντας βαριά φορολογημένο ελληνικό κρασί. Αντε στην υγειά μας και καλή χώνεψη!

Σημαίνει και κάτι άλλο, εκτός από βαριά και ασήκωτη τιμή τούτο το έπαθλον; Ναι, αμέ. Θυμάστε τον Γιωργάκη, που πήρε το τέθριππον (Quadriga); Οχι; Δεν το θυμάστε; Μόνο τον Πεταλωτή θυμάστε να ανακοινώνει περικοπές; Καλά που υπάρχομεν και ημείς, οι ΓΑΠικοί πασοκτζήδες, να σας το υπενθυμίσομεν: Το βραβείο «Quadriga 2010» το έδωσαν με πολλά «ταρατατζούμ» στον Παπανδρέου (πρωθυπουργάρα ήταν τότε, που μόλις μας είχε μπάσει στο Μνημόνιο) σε χλιδάτη τελετή στο Μέγαρο Μουσικής στο Βερολίνο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 20ή επέτειο ενοποίησης της Γερμανίας! Γιόρταζαν κι έπιναν στην υγεία των κορόιδων, και βράβευαν αυτόν που έφερε την Ελλάδα αλυσοδεμένη στην υπόγα της Καγκελαρίας.

Ο κ. Παπανδρέου πήρε κι αυτός συχαρίκια, που σχετίζονταν με το σθένος, διότι βραβεύτηκε στην κατηγορία «Δύναμη για Αλήθεια», και το τέθριππον το έλαβε από τον διοικητή της Ντόιτσε Μπανκ Γιόζεφ Ακερμαν!

Μάλιστα, έτσι, για να αναθερμάνουμε στις κατεψυγμένες μνήμες μας και το μέγεθος του δουλέματος που μας έριχναν οι Γερμανοί (αν είναι δυνατόν να μας δουλεύουν ακόμα κι οι Γερμανοί), ο Ακερμαν είχε πει στην ομιλία του ότι «τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας βρίσκονται στον δρόμο της βελτίωσης και οι δομικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία προχωρούν».

Ο Ακερμαν πρέπει να έχει την καλύτερη όραση στον πλανήτη. Είδε κάτι που ουδείς έβλεπε: «Βελτίωση στα οικονομικά της Ελλάδας». Κι οι Γάλλοι έχουν ανάλογη όραση με τον Ακερμαν. Μόνο εμείς δεν βλέπουμε πού πάνε τα τέσσερα…


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια