«Ακροβατικά» από το ρομπότ Atlas της Boston Dynamics | Βίντεο

Έντονη αίσθηση έχει προκαλέσει στο Ίντερνετ βίντεο με «πρωταγωνιστή» το ογκώδες ρομπότ Atlas της Boston Dynamics, το οποίο, όπως προκύπτει, έχει πλέον τη δυνατότητα να κάνει, μεταξύ άλλων, ανάποδες τούμπες προς τα πίσω στον αέρα και να προσγειώνεται στα πόδια του- ένα πρωτοφανές επίτευγμα για ένα ρομπότ τέτοιου τύπου.

Όπως υπογραμμίζει το Wired, τα ανθρωποειδή (δίποδα) ρομπότ δυσκολεύονται πολύ να κάνουν κάτι τέτοιο, καθώς γενικότερα η κίνησή τους είναι πολύπλοκη υπόθεση, λόγω ελλιπούς ισορροπίας- τουλάχιστον, σε σχέση με τα τετράποδα ρομπότ. Ωστόσο, από τη στιγμή που πολλά ρομπότ τέτοιου τύπου προορίζονται να κινούνται σε χώρους που έχουν φτιαχτεί για ανθρώπους (πχ να ανεβαίνουν σκάλες, να κινούνται σε διαδρόμους κλπ) είναι επιτακτική η ανάγκη να έχουν και καλή ισορροπία.

Όσον αφορά στην περίπτωση του Atlas, το συγκεκριμένο ρομπότ έχει παρουσιάσει πολύ μεγάλη βελτίωση στο πέρασμα του χρόνου, καθώς οι σχεδιαστές και μηχανικοί του το έχουν κάνει πολύ πιο ελαφρύ και επιδέξιο.

Η Boston Dynamics είχε αγοραστεί από τη Google το 2013, μαζί με άλλες, μικρότερες εταιρείες ρομποτικής, ωστόσο η Google την πούλησε το 2017 στην ιαπωνική Softbank.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια