Όταν η CIA… αδειάζει τον διοικητή της, τότε κάτι δεν πηγαίνει καλά!

Όταν κατέχεις δημόσιο αξίωμα και μάλιστα σε μια από τις πλέον ευαίσθητες υπηρεσίες του αμερικανικού κράτους, εννοείται ότι δεν είναι ανεκτό να κάνεις οτιδήποτε που θα την παρουσιάζει να αναφέρει κάτι το οποίο δεν αληθεύει, διότι τότε το «σύστημα» που ήταν πριν από εσένα και θα παραμείνει και μετά από εσένα, θα αντιδράσει.

Ο διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο, έκανε το λάθος να αναφέρει, ότι η υπηρεσία πιστεύει πως η ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016 δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό φαίνεται πως δεν αληθεύει, με αποτέλεσμα να προκύψει αντίδραση που έλαβε τη μορφή ανακοίνωσης, στην οποία ξεκαθαρίζονται τα πράγματα.

Όπως ανέφερε το αμερικανικό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, η πολύ διπλωματική ανακοίνωση αναφέρει, ότι η εκτίμηση για την υπόθεση της ρωσικής ανάμιξης δεν έχει αλλάξει και στόχος του διευθυντή δεν ήταν να υπονοήσει κάτι τέτοιο.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, παρότι τεκμηρίωσαν τη ρωσική εμπλοκή, σταμάτησαν ένα βήμα από το να αποπειραθεί να εκτιμήσει το αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης, καθώς δεν εμπίπτει στη σφαίρα των αρμοδιοτήτων της να σχολιάζει θέματα της εσωτερικής πολιτικής σκηνής…


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια