Το Κράτος είναι μια Ανώνυμη Εταιρία

Το Κράτος είναι μια Ανώνυμη Εταιρία, στην οποία, επειδή υπάρχει μεγάλη διασπορά μετοχών (μερίδια εξουσίας μέσω της ψήφου) σε όλο τον κόσμο, την διοίκηση - εξουσία μπορούν και την ασκούν οργανωμένες μειοψηφίες.

Οι οργανωμένες αυτές μειοψηφίες είναι: κατ’ αρχήν φυσικά η οργανωμένη διαπλεκόμενη οικονομική ολιγαρχία, είναι τα οργανωμένα κόμματα, οι δυναμικές ΜΚΟ, οι διάφορες οργανωμένες κοινωνικές μειονότητες, τα διάφορα θρησκεύματα κ.λ.π.

Αυτή ακριβώς είναι και η διαφορά μεταξύ αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, όπου την εξουσία καταλαμβάνουν οργανωμένες μειοψηφίες και της άμεσης δημοκρατίας, όπου υποχρεωτικά συμμετέχουν ισάξια όλοι οι πολίτες στη λήψη αποφάσεων και ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας.

Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που οι μειοψηφίες που ελέγχουν την εξουσία, απεχθάνονται τα δημοψηφίσματα τα οποία είναι μορφή άμεσης δημοκρατίας και στα οποία ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας.

Αυτή η ελληνική ΑΕ τώρα χρεοκόπησε και οι οργανωμένες μειοψηφίες καλούν τώρα τους ανοργάνωτους πολίτες να πληρώσουν το λογαριασμό τους.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια