NASA: «Δεν έχουμε πλέον την τεχνολογία για να στείλουμε ανθρώπους στη Σελήνη»! (;)

Η NASA παραδέχθηκε ουσιαστικά πως δεν έχει πλέον την τεχνολογία (που είχε πριν από 50 χρόνια) για να στείλει ανθρώπους στη Σελήνη λέγοντας ότι αυτή έχει «απολεστεί» εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με τον αστροναύτη της NASA Don Pettit, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία δεν έχει τα μέσα για να αποκτήσει ξανά την τεχνολογία ώστε να μπορέσει να στείλει αστροναύτες στην Σελήνη.

Μιλώντας σε διεθνή διάσκεψη στο Λονδίνο με θέμα «Καινοτομία και Διάστημα», ο Pettit, είπε πως ελπίζει άλλες χώρες να συνεργαστούν και να βοηθήσουν ώστε να σταλούν άνθρωποι στη Σελήνη ξανά.

«Η διεθνής συνεργασία πιστεύω ότι είναι ουσιαστικής σημασίας για την διαστημική εξερεύνηση καθώς προσφέρει γερές βάσεις  στην τεχνολογία που απαιτείται.

Κάθε χώρα έχει διάφορα μέσα για να προσεγγίζει το συγκεκριμένο θέμα και όταν η τεχνολογία μιας χώρας χάνεται μπορείς να στηριχθείς στην τεχνολογία μιας άλλης για να ξεπεράσεις το πρόβλημα», σημείωσε ο Pettit.

Ο ίδιος σημείωσε πως ένα κλασικό παράδειγμα της συνεργασίας είναι η απόφαση για την απόσυρση των Διαστημικών Λεωφορείων. Με αυτό η NASA, αλλά και οι ΗΠΑ έχασαν κάθε δυνατότητα να στέλνουν αστροναύτες  στον διεθνή διαστημικό σταθμό (ISS) και ο μονός τρόπος είναι πλέον από το ρωσικό πρόγραμμα Soyuz.

«Η εξερεύνηση του διαστήματος είναι πλέον μια πολύ ακριβή υπόθεση για ένα και μόνο κράτος. Πρέπει να εργαστούμε από κοινού για να τα καταφέρουμε» τόνισε ακόμη ο Pettit.





* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια