Μεγάλες τουρκικές δυνάμεις προωθούνται από την Ανατολική Θράκη στην Συρία και το ιρακινό Κουρδιστάν

Δύο ίλες αναβαθμισμένων αρμάτων μάχης Μ60Α3/Τ, ένας μηχανοκίνητος λόχος με οχήματα μάχης AIFV και δύο α/κ πυροβόλα Τ-155 Firtina από το στρατόπεδο της 172ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στη Σιλώπη μεταφέρθηκαν τις τελευταίες ώρες και αναπτύχθηκαν στην συνοριακή διάβαση με το Ιράκ,
στα σύνορα με τις περιοχές των Κούρδων, ενώ 20 μαχητικά αεροσκάφη F-16 μεταστάθμευσαν από την Μπαντίρμα ανατολικά των Δαρδανελίων, στην 8η Κύρια Αεροπορική Βάση του Ντιγιάρμπακιρ.

Την ίδια στιγμή ιρακινή μονάδα συνασκήθηκε με τουρκικά στρατεύματα εντός του τουρκικού εδάφους.

Ολα αυτά λίγες ώρες πριν το δημοψήφισμα για την κουρδική ανεξαρτησία στα εδάφη του ιρακινού Κουρδιστάν, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Τα πρώτα αποτελέσματα μετά την καταμέτρηση 45.000 ψήφων, σύμφωνα με το κουρδικό Rudaw, δίνουν στο ΝΑΙ ποσοστό 95,93% και στο ΟΧΙ 4,07%

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων άγγιξε το 78%.

Περί τα 20 άρματα μάχης M60T Sabra του τουρκικού Στρατού έχουν αναβαθμιστεί μέχρι στιγμής στο επίπεδο Τ1 και είναι έτοιμα να καταστείλουν την κουρδική προσπάθεια ανεξαρτησίας.

Το κατεπείγον πρόγραμμα υλοποιείται από τα Στρατιωτικά Εργοστάσια στο πλαίσιο σύμβασης ύψους €110 εκατ. με την Aselsan και περιλαμβάνει την εγκατάσταση τηλεχειριζόμενου οπλικού σταθμού (RWS) SARP, καμερών κάλυψης 360° και συστήματος προειδοποίησης λέιζερ.

Η ολοκλήρωσης της αναβάθμισης 120 αρμάτων μάχης M60T1 αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάιο του 2018.

Την ίδια στιγμή προώθησαν περί τα 80 τεθωρακισμένα οχήματα AIFV της 65ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας του 5ου Σώματος Στρατού της 1ης Στρατιάς, από το Lüleburgaz της Ανατολικής Θράκης και αριθμός ΠΕΠ T-122 και συνοδευτικών οχημάτων.

Επίσης προωθήθηκαν τεθωρακισμένοι φορτωτές-εκσκαφείς τουρκικής κατασκευής, από το στο συνοριακό πέρασμα Cilvegözü, απέναντι από την Bab Al-Hawa της Συρίας.

Γενικά η 1η Στρατιά της Ανατολικής Θράκης ως η πλέον αξιόμαχος μείζον στρατιωτικός σχηματισμός, πρωταγωνιστεί στις τουρκικές εισβολές στα γειτονικά κράτη. Περίπου το 10% των δυνάμεων της 1ης Στρατιάς έχουν αναπτυχθεί στην Συρία ή στα σύνορα με την Συρία.

Ολοι αυτοί όταν ηρεμήσει η κατάσταση (αν ηρεμήσει...) θα επιστρέψουν απέναντι από το ελληνικό Δ'ΣΣ...




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια