Μεγάλες ποσότητες όπλων και πολεμοφοδίων φθάνουν στους Κούρδους από τις ΗΠΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Λίγες μόλις ώρες πριν από την συνάντηση Ερντογάν –Τραμπ, που τελικά θα γίνει παρά την αρχική αμερικανική άρνηση, οι τουρκικές εφημερίδες προβάλλουν αποκλειστικές φωτογραφίες από νέες μεγάλες αποστολές αμερικανικών οπλικών συστημάτων στους Κούρδους, προκαλώντας την έντονη οργή της Άγκυρας.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, 120 φορτηγά TIR καταφθάνουν στις κουρδικές γραμμές στην Συρία με όπλα για τον «Συριακό Δημοκρατικό Στρατό» που αποτελείται κυρίως από  Κούρδους.

Στις ενισχύσεις αυτές περιλαμβάνονται όπως αναφέρεται, ρουκέτες, τεθωρακισμένα, συστήματα λέιζερ, ενώ οι Τούρκοι αναφέρουν ότι στις μάχες στην Συρία οι Κούρδοι χρησιμοποιούν και ρωσικά όπλα, κυρίως σύγχρονα τυφέκια ρωσικής κατασκευής.

Η αυτοκινητοπομπές όπως φωτογραφήθηκε από τους Τούρκους, κατευθύνονται προς το Kamışlı της αυτόνομης κουρδικής περιοχής στα συροτουρκικά σύνορα και θεωρείται σαν ένα ακόμα βήμα για την εδραίωση της κουρδικής αυτονόμησης, ενώ θεωρείται σαν στήριξη και στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν στο Ιράκ από τις ΗΠΑ, παρά τις επίσημες θέσεις της Ουάσιγκτον που ζητούν αναβολή.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια