Ένα φοροαμόκ χωρίς αρχή, μέση και τέλος

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου 

Μπορεί να μη χορεύουμε τις αγορές με τα... νταούλια, παρά την ελεγχόμενη απόπειρα εξόδου μας σε αυτές, πληρώνοντας... μίζα στους διεθνείς γύπες περίπου 2.000.000 ευρώ, αλλά σίγουρα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι εξακολουθούν να χορεύουν τον χορό του Ζαλόγγου με την Εφορία.

Οι κυβερνώντες τον τόπο συνεχίζουν να τρελαίνουν μισθωτούς και συνταξιούχους με ένα φοροαμόκ που δεν έχει αρχή, μέση και τέλος.

Μέσα σε έξι μήνες θα πρέπει οι πολίτες να πληρώσουν σχεδόν 7 δισ. ευρώ σε φόρους εισοδήματος και ακινήτων, μια και αναμένεται εντός των ημερών να έρθει και το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, ένα από αυτά που, όπως γνωρίζετε, είχε δεσμευτεί ότι θα καταργήσει ο κ. Τσίπρας.
Το μένος δε είναι τέτοιο που, όπως πληροφορηθήκαμε εσχάτως, η εντολή που δόθηκε είναι να ψάχνουν και τα social media για να βρουν τους πολίτες που διάγουν πολυτελή βίο την ώρα που χρωστούν στην Εφορία. Μιλάμε για τέτοιο θράσος.
Δεν πάνε καλύτερα να δουν τους πολίτες που είναι στα πρόθυρα αυτοκτονίας, μια και τους έχουν στεγνώσει με τα απανωτά χαράτσια και ύστερα να εμφανίζονται να κάνουν ελέγχους.

Σαν δεν ντρέπονται που θα ψάχνουν τη ζωή μας στο διαδίκτυο για να μας φακελώνουν και να ζητούν και τα ρέστα. Δεν πάνε καλύτερα να πιάσουν όλους αυτούς που έκαναν τα πάρτι, βρέθηκαν στις διάφορες λίστες και εξαιτίας της ανικανότητας των διωκτικών μηχανισμών να τους ελέγξουν γλίτωσαν και κοροϊδεύουν την κοινωνία που δεν μπορεί να κρύψει ούτε ευρώ. Για τι μας έχουν περάσει;

Δεν μιλάμε για τις... εφόδους στα νησιά, ώστε να τσακίσουν τους επιχειρηματίες που έχουν καταστραφεί και προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται σε ένα καλοκαίρι, τώρα ονειρεύονται και τον Μεγάλο Αδελφό στο διαδίκτυο, την ώρα που αφήνουν όλους τους καρχαρίες να φοροδιαφεύγουν. Λες και δεν μπορούν να διαπιστώσουν την αναντιστοιχία της ζωής τους με τις δηλώσεις τους.

Ας αφήσουν τον κόσμο να ηρεμήσει λίγο και ας μην ερμηνεύουν τη σιωπή ως ανοχή. Εφτά δισ. που ζητούν να εισπράξουν είναι ασύλληπτο νούμερο και φαίνεται ότι δεν συνειδητοποιούν πού έχουν οδηγήσει τον κόσμο. Καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει σε μια κοινωνία που δεν έχει περίσσευμα ούτε ένα ευρώ.
Και πείτε μας, βρε φωστήρες του υπουργείου Οικονομικών, μια και σας αρέσει και το διαδίκτυο, γιατί δεν στέλνετε στους πολίτες μαζί με το σοκαριστικό εκκαθαριστικό ακόμη ένα που να αναφέρει πού πάνε οι φόροι που πληρώνουν; Ετσι, για να έχουμε εικόνα της ανταποδοτικότητας.
Πάνε στην Υγεία, στην Παιδεία, στον Πολιτισμό, στον Τουρισμό, στους δρόμους; Πού στο καλό πάνε τα λεφτά που σας δίνουμε;

Οχι τίποτε άλλο, αλλά για να έχουμε και καθαρούς λογαριασμούς. Ισοσκελισμένους, όπως σας ζητούν και τα μεγάλα αφεντικά των θεσμών. Διότι δεν μπορείς να δίνεις μισθούς πείνας, να φορολογείς τους πολίτες σαν να είναι εκατομμυριούχοι και να διαγράφεις εν μια νυκτί τα χρέη άλλων, όπως πρώην βαρόνων του Τύπου.

Νισάφι πια...

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια