Γιατί δεν υπάρχει Εθνικό Σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης;

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί δεν υπάρχει ή γιατί δεν δημιουργείται ένα Εθνικό Σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα σηκώσει τη χώρα, αλλά τουναντίον συνεχίζεται μετά μανίας, από το σύστημα, η μοναδική λογική των δημοσιονομικού τύπου παρεμβάσεων.

Το ερώτημα αυτό δεν είναι σημερινό, αφορά όλη την μεταπελευθερωτική Ελλάδα. Η απάντηση είναι πολύ απλή και μόνο ηλίθιοι δεν την γνωρίζουν.

Γιατί απλά δεν θέλει η κατεστημένη κρατικοδίαιτη πολιτικοοικονομική ολιγαρχία (κοτζαμπάσικης νοοτροπίας), να γίνει ανακάτεμα της κοινωνικής τράπουλας με την άνοδο νέων παραγωγικών αστικών στρωμάτων, κάτι που μοιραία θα την αμφισβητήσει, θα της αποσπάσει τον έλεγχο της κρατικής μηχανής και των δημοσίων ταμείων και φυσικά θα την ανατρέψει.

Χρησιμοποιεί αυτή τη θλιβερή, ολιγαρχικής κατεύθυνσης, καρικατούρα δημοκρατίας που έχουμε, για να ηρεμεί τις κοινωνικές μάζες και να τις υπνωτίζει, κατηγορώντας για εκτροπή κάθε φωνή που αμφισβητεί τον παραλογισμό.

Ποιος βλάκας θα ήθελε μόνος του να χάσει τα κεκτημένα του; Μόνο με επαναστατική πολιτική ανατροπή γίνεται αυτό, αλλά δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ανερχόμενες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις για να το κάνουν. Τα πάντα ελέγχονται από τα κρατικοδίαιτα παράσιτα που κατέχουν πολιτική εξουσία, χρήμα και ενημέρωση.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια