Είναι τελικά αδιόρθωτοι

Το ζεύγος Τσοχατζόπουλου προκάλεσε τα μάλα στις εποχές της παντοδυναμίας του· με τις σπατάλες, τα σπίτια και τα ταξιδάκια του. Η ελληνική Δικαιοσύνη, από τη μεριά της, φέρθηκε με μεγάλη γενναιοδωρία και χωρίς καμιά μνησικακία απέναντι τόσο στη Βίκυ Σταμάτη όσο και στον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Σεβάστηκε τα προβλήματα υγείας τους και τους έστειλε στο σπίτι τους, παρά τις βαριές κατηγορίες και καταδίκες. Επρεπε και οι δυο να το εκτιμήσουν, αντί να προκαλούν είτε με δηλώσεις είτε με συμπεριφορές που δεν δείχνουν καμία μεταμέλεια.

Ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος μπορεί για λόγους υγείας, μετά τις περιπέτειές του, να χρειάζεται να κάνει μπάνια. Να του το συνέστησαν οι θεράποντες ιατροί του (όπως πιθανόν να έχουν κάνει και με άλλους ασθενείς τους). Το ότι επέλεξε, όμως, μια ιδιωτική πισίνα δείχνει ότι τίποτα δεν κατάλαβε από όσα τού καταλόγισαν και το δικαστήριο και η κοινωνία και, κυρίως, με βάση όσα πέρασε στη φυλακή.

Με τις φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν γύρισε το ρολόι χρόνια πίσω. Τότε που έκανε τον πανάκριβο γάμο του εν Παρισίοις, προκαλώντας το κοινό αίσθημα και σηματοδοτώντας την αντίστροφη πορεία του. Οφειλε να είναι πιο προσεκτικός και πιο σεμνός και να μην παραπέμπει σε εποχές που όλοι θέλουν να ξεχάσουν.

Την ώρα μάλιστα που οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν με δάκρυα και αίμα, μεταξύ άλλων, και το «πάρτι» με τις μίζες και τη μεγάλη ζωή που ήθελαν κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός έπρεπε να δίνει το παράδειγμα μεταμέλειας.

Οταν χιλιάδες συνομήλικοί του όχι απλώς δεν πάνε για μπάνιο σε ιδιωτικές πισίνες, αλλά λιώνουν από τη ζέστη και τις στερήσεις, δεν χρειάζεται να τους προκαλεί και από πάνω με τα μακροβούτια του.

Οταν δεν έχει βρεθεί ευρώ από αυτά που καταλογίζουν ότι εισέπραξε, πρέπει να μελετά κάθε κίνησή του όχι μία, αλλά πολλές φορές. Ας ελπίσουμε να είναι η τελευταία φορά που κάνει λάθος ο κ. Τσοχατζόπουλος και να μη μας κάνει να πούμε άλλη φορά ότι είναι αδιόρθωτος.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια