Θρίλερ με την εξαφάνιση του Ρ.Τ.Ερντογάν: Οργιάζουν οι φήμες για σοβαρό πρόβλημα υγείας…

Φουντώνουν οι φήμες για τον λόγο της εξαφάνισης του Ρ.Τ.Ερντογάν . Επικρατεί πανδαιμόνιο στα τουρκικά ΜΜΕ και αναφέρουν από σοβαρό πρόβλημα υγεία/επιδείνωση ενός ήδη υπάρχοντος προβλήματος μέχρι και για εσπευσμένη τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, και τον Μ.Νετανιάχου. Το τελευταίο μπορεί να σχετίζεται με την N.Συρία και τις δραματικές εξελίξεις τις τελευταίες ώρες…

Υπενθυμίζουμε ότι εντελώς αιφνιδιαστικά ο Τούρκος Πρόεδρος ακύρωσε όλα τα ραντεβού του με ξένους ηγέτες και τον Προκόπη Παυλόπουλο, δεν πήγε στο επίσημο γεύμα στο Ντολμά Μπαχτσέ όπως είχε προγραμματισθεί και επέστρεψε στο σπίτι του στο Κισικλί και δεν δόθηκε καμία εξήγηση.

Η αιφνιδιαστική ακύρωση όλων των προγραμματισμένων ραντεβού του Ερντογάν αφορούσε τις συναντήσεις τόσο με τον Προκόπη Παυλόπουλο, όσο και με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ,και τον πρόεδρο της Μολδαβίας, Ιγκόρ Ντόντον.

Οι συναντήσεις ήταν προγραμματισμένες για τις 16.15, 17.15 και 18.15 και προκάλεσε μεγάλη εντύπωση το γεγονός πως αποχώρησε ξαφνικά, χωρίς να δει τους προσκεκλημένους του.

Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), ο Τούρκος Πρόεδρος δεν πήγε στο επίσημο γεύμα με τους ξένους ηγέτες, στο παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ, αλλά επέστρεψε στο σπίτι του στο Κισικλί, όπως μετάδωσε το CNN Turk.

Στο γεύμα, αντί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρακάθησαν ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Υπενθυμίζουμε πως πριν από πέντε χρόνια, το 2012, το WikiLeaks δημοσίευσε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αμερικανικού ιδρύματος γεωστρατηγικών αναλύσεων Stratfor, στο οποίο αναφερόταν πως ο Ερντογάν έχει καρκίνο τελικού σταδίου και του μένουν μόνο δύο χρόνια ζωής.

Αξιωματούχοι στην Άγκυρα είχαν διαψεύσει άμεσα τις πληροφορίες, τονίζοντας ότι η υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν πολύ καλή.

Στο μήνυμα αναφερόταν πως οι γιατροί αφαίρεσαν 20 εκατοστά από το παχύ έντερο του Ερντογάν κατά την πρώτη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2011.

«Η πρόγνωση δεν είναι καλή. Ο χειρουργός είπε ότι του δίνουν δύο χρόνια» σημειώνεται στο μήνυμα που φέρει ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου 2011.

Η έκθεση των Αμερικανών αναλυτών βασιζόταν σε στοιχεία που έλαβαν από κάποιον Φαρούκ Ντεμίρ, ο οποίος με τη σειρά του πήρε πληροφορίες από «έναν παλιό συμμαθητή» του χειρουργού του Ερντογάν.

Παρότι δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τον τουρκική προεδρία, φουντώνουν οι φήμες στα τουρκικά ΜΜΕ ότι η ακύρωση των συναντήσεων ενδέχεται οφείλεται σε πρόβλημα υγείας του Ερντογάν.




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια