Τζιχαντιστές έπληξαν με πύραυλο TOW Σύρους και Ρώσους στρατιώτες - Πολλοί νεκροί και τραυματίες

Tρομοκράτες του Μετώπου Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα) εξοπλισμένοι με τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους TOW (ΗΠΑ) έπληξαν μια συγκέντρωση στρατιωτών. Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

Τηλεκατευθυνόμενος πύραυλος TOW που εκτόξευσαν τζιχαντιστές τρομοκράτες της Αλ Νούσρα έπληξε χθές, 25η Μαρτίου, συγκέντρωση στρατιωτών, ανάμεσα τους και ρώσους, σύμφωνα με μέσα προσκείμενα στους τζιχαντιστές, τα οποία έκαναν και λόγο για 150 (!) περίπου νεκρούς. Βίντεο από το χτύπημα αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες των τζιχαντιστών, που όμως με μια προσεκτική ματιά θα δει κανείς ότι ή όλη συγκέντρωση δεν ξεπερνάει τα 100 άτομα, πόσο μάλλον να είναι τόσα πολλά τα θύματα.




Ήδη νεότερες ανακοινώσεις τόσο από φιλοτζιχαντιστικά, αλλά και φιλοσυριακά μέσα ο αριθμός των θυμάτων είναι πάρα πολύ μικρότερος. Λένε ακόμα και για 7 άτομα. Το όπλο με το οποίο χτυπήθηκαν οι στρατιώτες είναι Αμερικανικής προελεύσεως και σύμφωνα με το dimpenews οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και οι χώρες του Κόλπου εξοπλίζουν μαζικά τους τρομοκράτες που επιχειρούν στη Συρία. Αυτά τα όπλα διοχετεύονται μέσω των συνόρων με Τουρκία, Ιορδανία και Ισραήλ.

Tα μέσα που πρόσκεινται στους τρομοκράτες αναφέρουν ότι η το συμβάν έλαβε χώρα κοντά στο χωριό Ma’arzaf.

Το μέσο της λεγόμενης αντιπολίτευσης Ηalab Today αναφέρει πριν λίγο επικαλούμενο εξειδικευμένη πηγή από το Χαλέπι σήμερα ότι αφίχθησαν στη ρωσική βάση στην Ταρτούς 32 φέρετρα που περιείχαν σωρούς ρώσους στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην περιοχή της Hama.


Αν υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο για μαζικό θάνατο ρώσων στρατιωτών αυτό θα μπορούσε και να συνδέεται ως και με το μαζικό στοχευμένο χτύπημα από τον αμερικάνικης προέλευσης TOW κατά συνάθροισης αταυτοποίηστων στρατιωτών του φιλοασαντικού στρατοπέδου στη Χάμα. Σε αυτό συνάδει και μια τελευταία πληροφορία που δημοσίευσε νωρίτερα ο έγκριτος πολεμικός ανταποκριτής Eiad Al Hosain που αναφέρει ότι μίλησε για 30 νεκρούς από το συγκεκριμένο χτύπημα.

Από την ρωσική πλευρά δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση μέχρι στιγμής.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια