Παραιτήθηκε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ; | Βίντεο

Της Μαρίνας Νικολάκη

Οργιάζουν τα τουρκικά δημοσιεύματα πως ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ έχει υποβάλλει τη παραίτηση του μετά από σφοδρή σύγκρουση που είχε με τον Ρ.Τ.Ερντογάν αφού ο τελευταίος παρέβλεψε την απόφαση του να μην πάνε οι δύο υπουργοί στην Ολλανδία προκειμένου να μιλήσουν σε Τούρκους πολίτες υπέρ του ναι στο δημοψήφισμα, και έδωσε εντολή να πάνε παρά τις αντιρρήσεις του.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν στην Ολλανδία τα γνωρίζουμε, αυτό όμως που μαθαίνουμε τώρα είναι ότι ο Μ.Γιλντιρίμ είχε προβλέψει τι θα επακολουθούσε και είχε προειδοποιήσει τον Τούρκο πρόεδρο, όπως αναφέρει το yenicaggazetesi.com
Ο βουλευτής του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας , MHP, Ümit Özdağ, που ο ίδιος αποκάλυψε και την είδηση της παραίτησης είπε χαρακτηριστικά: «Αναρωτιέμαι αν ο υπουργος εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά, πήγαν παρά την αντίθεση του πρωθυπουργού στην Ολλανδία και τις απαγορεύσεις. Είναι δυνατόν να παρακούνε τις εντολές του; Eπίσης είναι αλήθεια ότι ο κ.Μπινάλι Γιλντιρίμ έδωσε την παραίτησή του μετά από αυτό; Κι αν ναι, έγινε δεκτή; O Τούρκος Πρωθυπουργός πρέπει να απαντήσει στον τουρκικό λαό».

Ακόμα σύμφωνα με τον Τούρκο βουλευτή κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε στη πόλη Zonguldak, ο Ρ.Τ.Ερντογάν, λόγω της προεκλογικής περιόδου για το δημοψήφισμα φοβάται να δημοσιοποιήσει τη παραίτηση του Τούρκου Πρωθυπουργού ενώ όπως αναφέρεται θα περιμένει μετά τις 16 Απριλίου ώστε να δει τι θα κάνει.

Εξάλλου τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας είναι ήδη πολλά ειδικά από το αποτυχημένο πραξικόπημα και μετά. Κύριος στόχος του είναι να κερδίσει το ναι στο δημοψήφισμα αφού τότε θα μπορεί όντως να λαμβάνει όλες τις αποφάσεις χωρίς τη συγκατάθεση κανενός...



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια