Ο Ερντογάν ετοιμάζει πανηγυρική ισλαμοποίηση της Αγίας Σοφίας σαν ο… νέος Πορθητής!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Την πραγματικά εντυπωσιακή αποκάλυψη ότι τις παραμονές του πολύ κρίσιμου δημοψηφίσματος στην Τουρκία, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταιγίπ Ερντογάν, ετοιμάζει πανηγυρική είσοδο στην Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης και οριστική μετατροπή του ιστορικού χριστιανικού ναού σε μουσουλμανικό τέμενος, κάνει η τουρκική εφημερίδα, Sözcü.

Συγκεκριμένα η Τουρκάλα δημοσιογράφος, Zeynep Gürcanlı, σε ένα μεγάλο άρθρο της αποκαλύπτει ότι ο Ερντογάν θέλοντας να εμφανιστεί σαν ο νέος Μωάμεθ ο Πορθητής, θα κάνει λίγες μέρες πριν από την 16 Απριλίου που θα γίνει το δημοψήφισμα πανηγυρική σουλτανική είσοδο στην Αγία Σοφία και θα κηρύξει με μεγαλοπρέπεια τον ναό σε τζαμί, προσδοκώντας έτσι να κερδίσει εκατομμύρια ψήφους ενώ θα εμφανιστεί σαν ο προστάτης των απανταχού μουσουλμάνων.

Ο Τούρκος πρόεδρος που εκμεταλλεύεται με ψηφοθηρικό τρόπο την σύγκρουση του με τους Ευρωπαίους, προετοιμάζεται για μια εντυπωσιακή παράσταση με φόντο την Αγία Σοφία. Εκεί θα αναφέρει ότι οι μουσουλμάνοι της Ευρώπης που είναι περίπου 20 εκατομμύρια χρειάζονται την προστασία του, ενώ θα δηλώσει με μεγαλοπρεπή τόνο πως η Αγία Σοφία δικαιωματικά ανήκει στο Ισλάμ και από τούδε και στο εξής θα λειτουργεί μόνιμα σαν μουσουλμανικό τέμενος.

Και εμείς θα… τον παρακολουθούμε άφωνοι ενώ θα ετοιμαζόμαστε για τα εγκαίνια του μουσουλμανικού τζαμιού της Αθήνας!

Και εις μνημονιακά ανώτερα!

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια