Ρωσικές δυνάμεις από τον Κουρδικό θύλακα της Συρίας αντιμέτωπες με τους Τούρκους

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Έντονα θορυβημένη η Άγκυρα παρακολουθεί τις εξελίξεις στον κουρδικό θύλακα του Afrin, όπου τις τελευταίες μέρες παρατηρείται έντονη κινητικότητα καθώς ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στον θύλακα με την συνεργασία των Κούρδων και πλασάρονται από δυτικά ακριβώς απέναντι προς τις τουρκικές.

Οι πληροφορίες ότι οι Ρώσοι σκοπεύουν να δημιουργήσουν ρωσική αεροπορική βάση στον κουρδικό θύλακα, παρά τις διαψεύσεις από την Μόσχα, όχι μόνο δεν έπεισαν την Άγκυρα αλλά οι νεότερες πληροφοριες και οι φωτογραφίες των Τούρκων δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή οι Ρώσοι συγκεντρώνουν στρατιωτικές δυνάμεις μαζί με τους Κούρδους απέναντι από τους Τούρκους.

Οι Τούρκοι παρακολουθούν με μεγάλη οργή τις εξελίξεις, καθώς όπως φαίνεται οι Ρώσοι συμμάχησαν με το YPG, δηλαδή τους Κούρδους της Συρίας, που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκράτες και βρίσκεται σε πόλεμο μαζί τους.

Από την άλλη πλευρά ο Ρώσος αντιστράτηγος, Andrey Volker, έκανε γνωστό πως από τις 20 Μαρτίου οι Ρώσοι έχουν παρωθηθεί στον κουρδικό θύλακα του Afrin για να…διασφαλίσουν την τάξη και ότι θα εκπαιδεύσουν τους Κούρδους για τον πόλεμο κατά των Τζιχαντιστών.

Φυσικά μετά από αυτή την εξέλιξη τα πράγματα δυσκολεύουν και άλλο για τους Τούρκους, που έκαναν το μοιραίο λάθος να εισβάλλουν στην Συρία και να παγιδευτούν.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια