Μεταγωγικό της SpaceX απέτυχε να συνδεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Σκάφος ανεφοδιασμού της αμερικανικής SpaceX απέτυχε την Τετάρτη να συνδεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) λόγω σφάλματος στα δεδομένα προσανατολισμού, ανακοίνωσε η NASA.

Το σκάφος Dragon διέκοψε αυτόματα τη διαδικασία προσέγγισης ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 1.100 μέτρων από τον σταθμό. Αυτό συνέβη όταν το σύστημα «αναγνώρισε μια εσφαλμένη τιμή στα δεδομένα που αφορούν τη θέση του σταθμού».

Νέα απόπειρα προσέγγισης προγραμματίζεται τώρα για την Πέμπτη.

Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, η Ρωσία εκτόξευε ένα δικό της σκάφος ανεφοδιασμού προς τον ISS, στο πρώτο δρομολόγιό της έπειτα από μια αποτυχημένη εκτόξευση τον Δεκέμβριο. Το σκάφος Progress προγραμματίζεται να προσδθεί στο τροχιακό συγκρότημα την Παρασκευή.

Το Dragon, το οποίο μεταφέρει προμήθειες για τον ISS, εκτοξεύτηκε την Κυριακή από την εξέδρα 39Α του Διαστημικού Κέντρου στη Φλόριντα, την ίδια εξέδρα από την οποία αναχωρούσαν οι επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη τις δεκαετίες του 1960 και '70.

Η SpaceX έχει εξασφαλίσει 20ετή συμφωνία με τη NASA για τον ανεφοδιασμό του ISS, και ελπίζει να εκτοξεύσει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή της το 2018.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια