Οι «γύπες», ο Σόρος και οι «αφέντες» του ΔΝΤ!

Γράφει ο Δημήτρης Ριζούλης

Πολλοί Έλληνες δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα ότι η χώρα μας αποτελεί ένα μικρό κομμάτι στο μεγάλο παγκόσμιο παζλ αλλαγών και ανατροπών που προκαλεί η οικονομία.

Στις πλάτες της Ελλάδας παίζεται ένα τεράστιο παιχνίδι πανίσχυρων συσχετισμών, που μπορεί να αλλάξει τον παγκόσμιο χάρτη το προσεχές διάστημα.

Κεντρικό ρόλο στις διεργασίες που εδώ και χρόνια γίνονται έχουν οι γνωστοί γύπες των αγορών. Τα «κοράκια» που, όπως προκύπτει από την έκθεση του Transational Institute που δημοσιεύει η εφημερίδα «δημοκρατία», θησαύρισαν στις πλάτες των τσακισμένων από τα Μνημόνια Ελλήνων και εισέπραξαν ως «κόμιστρο» (κοινώς νταβατζιλίκι) σχεδόν 30 δισ. Μάλιστα αυτά ήταν τα κέρδη τους μόνο για τις διαδικασίες «διάσωσης» των τραπεζών και όχι για άλλες χρυσές μπίζνες (όπως το PSI κ.λπ.).

Στη διεθνή σκηνή ο κερδοσκόπος που κινεί τα νήματα είναι ο Τζορτζ Σόρος, για τον οποίο συμβαίνει το εξής εκπληκτικό: Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις, θα τον βρεις από κάτω... Μετά την προσπάθειά του να γεμίσει την Ευρώπη με μετανάστες, τώρα έχει αρχίσει την εφαρμογή του δεύτερου μέρους του σχεδίου του, που περιλαμβάνει τη διάλυση των Βαλκανίων. Ηδη η «δημοκρατία» την περασμένη Δευτέρα ανέδειξε το θέμα και τις σοβαρές διαστάσεις που μπορεί να λάβει. Ποιος είναι όμως αυτός ο σκοτεινός τύπος που κάθε τόσο στήνει «κρίσεις» και μεθοδεύει συνωμοσίες για να εξυπηρετήσει οικονομικά συμφέροντα;

Ο πανούργος Τζορτζ Σόρος πριν από λίγους μήνες σε δημόσια ομιλία του στο συνέδριο του Bretton Woods είπε ότι η οικονομική (υπόγεια) σύρραξη που βρίσκεται σε εξέλιξη μπορεί άμεσα να οδηγήσει στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, με εμπλεκομένους την Κίνα, τη Ρωσία και τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο (με τις ΗΠΑ στην εμπροσθοφυλακή).

«Εάν υπάρξει κάποια σύγκρουση της Κίνας με έναν στρατιωτικό σύμμαχο των ΗΠΑ, όπως την Ιαπωνία, τότε δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι θα φτάναμε στο κατώφλι ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου» ανέφερε ο Σόρος, που ζήτησε στη συνέχεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες να κάνουν «μια μεγάλη παραχώρηση και να επιτρέψουν στο νόμισμα της Κίνας να ενταχθεί στο καλάθι νομισμάτων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα αυτής της μοιραίας για την ανθρωπότητα σύγκρουσης.

Ο Σόρος, βέβαια, συχνά αναφέρεται σε αληθινούς ή φανταστικούς κινδύνους για να προωθήσει τα συμφέροντα των ισχυρών λόμπι (και φυσικά τις επενδύσεις του). Ομως, το ότι εμπλέκει το ΔΝΤ στο σενάριο του παγκόσμιου πολέμου με οικονομικά χαρακτηριστικά είναι αποκαλυπτικό του ρόλου που έχει το περιβόητο Ταμείο στη νέα τάξη πραγμάτων των αγορών!

Η Ελλάδα, η οποία μπήκε πρόθυμα στο ΔΝΤ επί Γιώργου Παπανδρέου (στενός φίλος του Σόρος), αυτή τη στιγμή δεν είναι απλά «όμηρος» μιας ομάδας τεχνοκρατών που αδυνατούν να αντιληφθούν το σωστό από το λάθος, αλλά στην πραγματικότητα βρίσκεται υπό την απόλυτη κυριαρχία ενός πανίσχυρου οργανισμού που καθορίζει τους όρους του παγκόσμιου πολέμου του χρήματος.

Για το ΔΝΤ, που (σύμφωνα με τον Σόρος) ρυθμίζει τις πιθανές πολεμικές συγκρούσεις των υπερδυνάμεων του πλανήτη, η μικρή Ελλάδα είναι μεν μια αμελητέα ποσότητα, αλλά βρίσκεται σε ένα κομβικό γεωστρατηγικό σταυροδρόμι. Αρα πρέπει πάση θυσία να είναι «ελεγχόμενη»!
Οταν ο κ. Τσίπρας προεκλογικά έλεγε (αφελώς) ότι όταν ο ίδιος κυβερνήσει θα χτυπά το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν στον δικό του ρυθμό, προφανώς αγνοούσε (ηθελημένα ή μη) όλα τα παραπάνω. Τελικά, όχι μόνο ακολούθησε τον ρυθμό των δανειστών, αλλά αναγκάστηκε να χορέψει «ταγκό» μαζί τους.

Παρόμοιο με το ταγκό που χόρεψαν πριν από δύο μέρες η Μέρκελ με τη Λαγκάρντ στο Βερολίνο. Οσο η Ελλάδα είναι αγκιστρωμένη στις δαγκάνες του ΔΝΤ, δεν θα αναπνεύσει ποτέ και θα αποτελεί απλώς το αναλώσιμο πιόνι για το παιχνίδι των «μεγάλων». Δυστυχώς όμως το Ταμείο μάς το επέβαλαν και πάλι οι Γερμανοί. Με τις υγείες μας!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια