Κωνσταντινούπολη: Σε γιάφκα του ISIS συνελήφθη ο μακελάρης του Ρέινα

Τον μακελάρη του κλαμπ Ρέινα, ο οποίος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είχε σκοτώσει 39 ανθρώπους στη ντισκοτέκ Ρέινα, συνέλαβαν οι τουρκικές Αρχές αργά το βράδυ της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου, έπειτα από ανθρωποκυνηγητό που είχαν εξαπολύσει τις τελευταίες 16 ημέρες για τη σύλληψή του.

Ο Abdulkadir Masharipov, δράστης της επίθεσης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, εντοπίστηκε μαζί με τον τετράχρονο γιο του σε διαμέρισμα στην συνοικία Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης μαζί με τον 4χρονο γιο του.
Η Hürriyet μάλιστα δημοσιεύει και φωτογραφία του λίγο μετά τη σύλληψη του, στην οποία απεικονίζεται ο δράστης με αίματα, εμφανώς χτυπημένος.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στα γραφεία της ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να ανακριθεί κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας.

(Δείτε το βίντεο της σύλληψης του)



Τέσσερις ακόμη άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός άνδρα Κιργιζίας υπηκοότητας και τρεις γυναίκες, οι οποίες χρησιμοποιούταν ως κάλυψη αλλά και για να προμηθεύουν τον τρομοκράτη με είδη πρώτης ανάγκης, συνελήφθησαν μαζί με τον Masharipov.


«Συγχαίρω την αστυνομία μας για τη σύλληψη του δράστη της σφαγής στο Ορτάκιοϊ. Ο πόλεμος μας με την τρομοκρατία και τις δυνάμεις πίσω από αυτή, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Νουμάν Κουρτουλμούς, αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, ο οποίος εκτελεί και καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης.
Στην επιχείρηση σύλληψης συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί και μέλη της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ).

Το χρονικό του μακελειού

Λίγες ώρες μετά την αλλαγή του χρόνου ένας ένοπλος εισέβαλε στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το Νέο Έτος και αφαίρεσε τη ζωή από 39 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 69.

Ο ένοπλος σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, πυροβόλησε έναν αστυνομικό και έναν πολίτη πριν μπει στο κλαμπ και ανοίξει πυρ αδιακρίτως.
Την ευθύνη για τρομοκρατική ενέργεια ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για μια πράξη εκδίκησης για την τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.





* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια