Αλβανοί: «H Ρωσία στέλνει υβριδικό Στρατό στο Κοσσυφοπέδιο» – Φόβοι ότι θα εμφανιστούν ξανά τα «πράσινα ανθρωπάκια»!

Η αλβανική υπηρεσία πληροφοριών του Κοσσυφοπεδίου έδωσε σήμερα νέα δεδομένα στη δημοσιότητα τα οποία αναφέρουν ότι στην πρώην σερβική επαρχία δρα ένα μεγάλο δίκτυο κατασκόπων των υπηρεσιών πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας οι οποίοι συλλέγουν πληροφορίες και προετοιμάζουν το έδαφος για επανάληψη του σεναρίου της Κριμαίας!

Ο φόβος τους δεν είναι  το «αν» θα εμφανιστούν , αλλά πότε τα γνωστά «πράσινα ανθρωπάκια» μόνο που αυτή τη φορά θα είναι Σέρβοι και Ρώσοι!

«Προετοιμάζεται υβριδικός στρατός» λένε οι Αλβανοί.

Βέβαια οι Αλβανοί ξεχνούν ότι η περιοχή αυτή βρίθει από κατασκόπους και της δύσης, ειδικά Αμερικανούς, Γερμανούς και Βρετανούς οι οποίοι αλωνίζουν σε Βοσνία, Σερβία, ΠΓΔΜ, και Κοσσυφοπέδιο.  

Σύμφωνα με τα ευρήματα, την  μεγαλύτερη ζημιά στο ΝΑΤΟ και τους Αλβανούς έχει κάνει πρόσληψη Σέρβων πληροφοριοδοτών από το βόρειο Κοσσυφοπέδιο μέσω διαφόρων σεμιναρίων και συναντήσεων για την δημιουργία διαφόρων ρωσικών ινστιτούτων στη Σερβία.

Το ίδιο ακριβώς λαμβάνει χώρα και στην Σερβοβοσνιακή δημοκρατία της Βοσνίας, η οποία αποτελεί την κοιτίδα των τζιχαντιστών στην Ευρώπη .

Οι Ρώσοι και Σέρβοι δραστηριοποιούνται  στο Κοσσυφοπέδιο  πριν από το 1999. Μέσα  σε αυτούς αναφέρεται η  η περίπτωση του συνταγματάρχη ε.α. Ljubinko Gjurkoviçit , διοικητή των  σερβικών δυνάμεων στο  Košare, του Slavko Nikić  μέλους της οργάνωσης RDB  και συγγραφέα πολλών βιβλίων για τα εγκλήματα του  UCK, των Μάρκο Γιάκσιτς και Σλάβισα Ρίστιτς, ηγετών  των Σέρβων εθνικιστών στον Βορρά, του Σβόντκο  Μιχαΐλοβιτς, ηγέτης του Σερβικού Ριζοσπαστικού κόμματος στο Στρπτσε, του Μπόζινταρ Ντέλλιτς, Σέρβου στρατηγού ε.α, από την  Τζιάκοβα και γνωστού  δημοσιογράφου από την Γκρατσάνιτσα του Κοσσυφοπεδίου .

Οι αλβανικές και αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατηγορούν όλους αυτούς ότι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα, στην ενθάρρυνση της συμμετοχής των Σέρβων στις  φιλο-ρωσικές δυνάμεις των αυτονομιστών στην Ουκρανία αλλά και αλλού στα Βαλκάνια .

Τέλος, οι  ίδιοι καταγγέλλουν ένα ευρύ ρωσικό  δίκτυο και στο Μαυροβούνιο το οποίο παρενέβη στις εκλογές προ μηνών προκαλώντας πλήθος διαδηλώσεων και διαμαρτυριών.

Η Μόσχα έχει «βαθιές ρίζες» όμως στα Βαλκάνια από όλες τις απόψεις και τα επίπεδα και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος, ειδικά τα λάθη του 1999.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια