H Toυρκία προσλαμβάνει χιλιάδες χάκερς: Ετοιμάζεται για κυβερνοπόλεμο και κατά της Ελλάδος!

Χιλιάδες άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες στην ηλεκτρονική υποκλοπή προσλαμβάνει η Τουρκία δημιουργώντας μια στρατιά από χάκερ οι οποίοι θα χρησιμεύσουν για κυβερνο-επιθέσεις στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.

 Έτσι οι «γείτονες» προετοιμάζουν την άμυνα τους εκτός από την στεριά, αέρα και θάλασσα και στο κυβενοχώρο που  αποτελεί το  τέταρτο πεδίο μελλοντικών «πολεμικών επιχειρήσεων»,  και το οποίο προκαλεί πλήγματα ιδιαίτερα επικίνδυνα στον οποιονδήποτε εχθρό , που στην προκειμένη περίπτωση θα είναι και η χώρα μας και  οι υποδομές της .

Ο πρόεδρος του  τουρκικού κυβερνητικού ινστιτούτου   ICTA  Δρ Ömer Fatih Sayan ανέφερε σαφώς και κατηγορηματικώς για τον  διαγωνισμό που θα διεξαχθεί  με στόχο  την πρόσληψη ατόμων με ιδιαίτερες κλίσεις στην ηλεκτρονική υποκλοπή , για να διαφυλαχθεί η «ασφάλεια των δημοσίων υπηρεσιών».

Ο ίδιος τόνισε μάλιστα : «Αυτοί που θα προσληφθούν θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των δημοσίων  οργανισμών  στον κυβερνοχώρο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των επαγγελματιών στον τομέα αυτό».

Προκειμένου να επιλεγούν οι υποψήφιοι θα γίνει διαγωνισμός με την ονομασία «CYBER STAR» . Ο  Δρ Ömer Fatih Sayan στην ομιλία του τόνισε την σημασία του διαγωνισμού ο οποίος θα αρχίσει στις 20 Ιανουαρίου και θα περατωθεί  στις 21 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για την τουρκική  διεύθυνση επικοινωνιών και ψηφιακών τεχνολογιών, η όποια με αυτόν τον  διαγωνισμό  επιθυμεί να  προσλάβει  ταλέντα «χάκερς» οι οποίοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο τουρκικό κράτος . Οι αιτήσεις ανήλθαν  περίπου στις 25 χιλιάδες.

Για το σκοπό αυτό έχουν στηθεί ειδικά  κέντρα ελέγχου. Σε αυτά τα κέντρα θα απαιτηθεί από  τους υποψηφίους  να υποκλέψουν ηλεκτρονικά «συγκεκριμένους στόχους» που θα τους δοθούν. Με αυτό τον τρόπο αγωνιζόμενοι θα δείξουν τις ικανότητες τους.

Όσοι περάσουν το διαγωνισμό θα εργαστούν στο δημόσιο το οποίο αποτελεί όνειρο για εκατομμύρια Τούρκους νέους και νέες , λύνοντας το βιοποριστικό τους πρόβλημα.

Ο Πρόεδρος του ICTA όμως μίλησε στα  μέσα μαζικής ενημέρωσης  για «στρατό χάκερ με λευκό καπέλο» περιγράφοντας τους υποψηφίους ως ειδικούς  σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο .

Οι επιτυχόντες θα εκπαιδευτούν  υπό τις ευλογίες του νέου καθεστώτος δημιουργώντας ηλεκτρονικές πλατφόρμες με τεχνολογία υψηλού επιπέδου, που  θα στηρίξει την κυβερνο-άμυνα  της Τουρκίας  για δραστηριότητες εκτός χώρας, αναφέρει το δημοσίευμα  .

Ο διαγωνισμός απευθύνεται από νέους 18 χρονών έως μεσήλικες 57 χρονών διευρύνοντας το πεδίο των συμμετεχόντων, στην ουσία όμως οι Τούρκοι θα «ψαρέψουν» ταλέντα για την δύναμη κυβερνο-άμυνας ενώ θα δημιουργήσουν και χιλιάδες εθελοντικές ομάδες από πιστούς οπαδούς του ΑΚΡ για συντονισμό σε επιχειρήσεις εκτός χώρας .

Επισημαίνουμε για να γίνουμε κατανοητοί  ότι  η πρόοδος που παρουσίασε η τεχνολογία έφερε στο προσκήνιο μία νέα απειλή ασφαλείας, τις επιθέσεις μέσω ή εναντίον του Κυβερνοχώρου.

Όλες οι χώρες οι οποίες εξαρτώνται από την πληροφοριακή υποδομή και τα δίκτυα υπολογιστών για τη λειτουργία των υποδομών τους, όπως η οικονομία , η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, τα δίκτυα πετρελαίου και φυσικού αερίου, οι μεταφορές, τα δίκτυα ύδρευσης των πόλεων, οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αντιμετωπίζουν αυτή την απειλή.

Για οποιαδήποτε  χώρα του κόσμου , οι πιθανές επιπτώσεις των Κυβερνοεπιθέσεων είναι λίαν  σοβαρές, και ξεκινούν από την απλή διατάραξη της καθημερινής ζωής  των πολιτών  έως  την υπονόμευση της  ίδιας  της κυριαρχίας της.

Σε ένα εντελώς άναρχο σύστημα όπως ο Κυβερνοχώρος, οι δράστες οι οποίοι επιδίδονται σε παράνομες δραστηριότητες, ομαδοποιούνται γενικώς σε κατηγορίες.

Οι κατηγορίες των δραστών  είναι : οι χάκερ , οι ακτιβιστές-χάκερ , οι εγκληματίες , βιομηχανικοί κατάσκοποι , εσωτερικοί ακτιβιστές,τρομοκρατικές οργανώσεις  και χώρες ολόκληρες.

Τέτοιου είδους διαδικτυακές επιθέσεις ξεκίνησαν και εντάθηκαν μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, ενώ η παραμονή της Πρωτοχρονιάς θεωρείται μια ημερομηνία-κλειδί για την εκτεταμένη κυβερνοεπίθεση που αναμένουν οι ίδιες πηγές.

Για αυτό και δόθηκε εντολή να παρθούν  μέτρα για την προστασία της Τουρκίας από τέτοιου   είδους επιθέσεις.

Η Ελλάδα θα είναι η  πρώτη χώρα που θα «γευτεί» τις επιθέσεις των Τούρκων που αρέσκονται γενικά στις παντός  είδους παραβιάσεις. Ελπίζουμε όμως να  λάβει το «μήνυμα» η ελληνική πολιτική ηγεσία και να θωρακίσει την χώρα μας ανάλογα πριν αναλάβουν δράση οι νέο-οθωμανοί Τούρκοι.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια