Τραυματίστηκε σοβαρά ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους αλ Μπαγκνταντί

Ο επικεφαλής του ISIS εντοπίστηκε και χτυπήθηκε στην πόλη του Βόρειου Ιράκ, Αλ Μπαγιάλ από τις συμμαχικές δυνάμεις, επικεφαλής των οποίων είναι οι ΗΠΑ.

Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε βομβαρδισμό των συμμαχικών δυνάμεων, επικεφαλής των οποίων είναι οι ΗΠΑ, σε πόλη που βρίσκεται κοντά στη Μοσούλη, στο Ιράκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα αραβικά ΜΜΕ και δεν διαψεύδονται από τα στρατιωτικά επιτελεία των συμμαχικών δυνάμεων, ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους εντοπίστηκε και χτυπήθηκε στην πόλη του Βόρειου Ιράκ, Αλ Μπαγιάλ.

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μεταφέρθηκε με πολύ σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο και είναι εξαιρετικά αβέβαιο αν θα καταφέρει να επιβιώσει.

Η πόλη του Βόρειου Ιράκ δέχθηκε καταιγισμό βλημάτων και βομβών από αεροπορικές επιδρομές, γεγονός που, σύμφωνα με τα αραβικά Μέσα, ενδεχομένως να σημαίνει ότι υπήρχε συγκεκριμένη πληροφορία για την παρουσία του αλ Μπαγκνταντί εκεί. Τον προηγούμενο μήνα, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αύξησε την αποζημίωση για τη θανάτωση ή την αιχμαλώτιση του αρχηγού του ISIS από 10 εκατ. δολάρια, σε 25 εκατ. δολάρια, όσο ακριβώς και για τον αρχηγό της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουαχιρί.

Ο αλ Μπαγκνταντί έχει γεννηθεί στο Ιράκ και έχει δηλώσει ότι κοιμάται πάντα στο έδαφος, τυλιγμένος με γιλέκο αυτοκτονίας. Ευθύνεται για αμέτρητες εκτελέσεις ομήρων και αιχμαλώτων τόσο από τον ιρακινό στρατό, όσο και Πεσμεργκά (Κούρδων μαχητών).

Όπως αναφέρουν τα αραβικά Μέσα, η πληροφορία του σοβαρού τραυματισμού του επιβεβαιώνεται ανεπισήμως τόσο από τον ιρακινό στρατό, όσο και από τους Κούρδους συμμάχους τους και προέρχεται από μυστικό πράκτορα, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή, με εντολή να παρακολουθεί τις κινήσεις της ηγεσίας του Ισλαμικού Κράτους.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια