«Βράζει η Κίνα! Μετέφερε διηπειρωτικούς πυραύλους στα σύνορα με την Ρωσία την ημέρα ορκωμοσίας του Τραμπ!

Το Πεκίνο ανάπτυξε βαλλιστικούς πυραύλους Dongfeng-41 στην επαρχία Heilongjiang, στα σύνορα με τη Ρωσία, σύμφωνα με πηγές μέσων που πρόσκεινται στην κυβέρνηση.

«Εικόνες των βαλλιστικών πυραύλων Dongfeng-41 στην ηπειρωτική χώρα,» έγραψε σε δημοσίευμα της η Global Time επικαλούμενη αναφορές σε «ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν.» Πρακτορεία Ρωσικών ειδήσεων προσδιόρισαν ένα από αυτά, όπως το Apple Daily, με έδρα το Χονγκ Κονγκ σύμφωνα με το RT.

«Oι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στην επαρχία Heilongjiang. Στρατιωτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι αυτή είναι ίσως η δεύτερη ταξιαρχία στρατηγικών πυραύλων Dongfeng-41 που έχουν αναπτυχθεί στη βορειοανατολική Κίνα,» γράφει στην δημοσίευση του η Global Times που λειτουργεί υπό την αιγίδα της People’s Daily, επίσημης εφημερίδας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Στο δημοσίευμα κάνει λόγο η εφημερίδα ότι η ανάπτυξη των πυραύλων συμπίπτει με την ορκωμοσία του Προέδρου Τράμπ στην Αμερική, στέλνοντας έτσι ένα… ηχηρό μήνυμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και στον νεοκλεγέντα πρόεδρο.

Το DF-41 είναι ένας τριών σταδίων προωθητικός πύραυλος, ο οποία εκτιμάται ότι έχει εμβέλεια έως 15,000 χμ και να είναι ικανό να μεταφέρει μέχρι και 10 πυρηνικές κεφαλές MIRVed. Η Κίνα δεν έχει δείξει ακόμη τον βαλλιστικό πύραυλο στο ευρύ κοινό κατά τη διάρκεια στρατιωτικών παρελάσεων ή ότι άλλο. Πληροφορίες για το προηγμένο όπλο παραμένει απόρρητο.



Δεν ανησυχεί η Ρωσία 

Η υποτιθέμενη ανάπτυξη του DF-41 κοντά στα σύνορα της Ρωσίας δεν πρέπει να θεωρείτε ως απειλή για τη Ρωσία, είπε ο στρατιωτικός αναλυτής Konstantin Sivkov στην RIA Novosti.

«Οι DF-41 που τοποθετούνται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας είναι μικρή απειλή από ό, τι αν είχαν τοποθετηθεί βαθύτερα στην κινεζική επικράτεια. Αυτοί οι πύραυλοι συνήθως έχουν μια πολύ μεγάλη «νεκρή ζώνη» [Εντός μιας ζώνης γύρω από εκεί που είναι τοποθετημένη η συστοιχία δεν μπορεί να πλήξει ο πύραυλος]», είπε, προσθέτοντας ότι οι ICBMs δεν μπορούν να στοχεύσουν την Άπω Ανατολή της Ρωσίας και το μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Σιβηρίας από την επαρχία του Heilongjiang.

Το Κρεμλίνο συμφώνησε με την εκτίμηση, λέγοντας ότι η Κίνα είναι ένας από τους «στρατηγικούς εταίρους για την Ρωσία».

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια