Η επόμενη μέρα στη Κύπρο

Γράφει ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Μονομερής προσάρτηση των Τ/κ κατεχόμενων εδαφών με την Τουρκία; Και εάν ναι ποια η απάντηση της Ε/Κ πλευράς αλλά και της Ελλάδας;

H συνεχής αποικιοποίηση του Τ/κ εδάφους στα κατεχόμενα έναντι της Κύπρου είναι το αποτέλεσμα εν είδει εσχάτης προδοσίας των πολιτειακών ηγεσιών με την λογική "η Κύπρος κείται μακράν".

Ο νόμος του ισχυρού επιβάλλεται κατά του αδύναμου και το διεθνές δίκαιο περί κατοχής χάνεται.

Η συνεχής από το 1974 και πρότερα προσπάθεια προσάρτησης εδαφών της Κύπρου από της Τουρκία στα Τ/κ κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου έχει την σιωπηρή ανοχή Ρωσίας,ΗΠΑ,Μ.Βρετανίας,Ισραήλ όπου αποδέχονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την de facto τραμπουκική αυτή κατάσταση.


Η εμπορική δραστηριότητα στα Τ/κ.


Η συνεχής οικονομικά επενδυτική προσπάθεια της Τ/κ με αγωγούς μεταφοράς ρεύματος με διαμόρφωση και συνομολόγηση πρωτοκόλλου συνεργασίας με την Τουρκία αμείωτη,

Η μεταφορά μέσω αγωγού. νερού μαζί με τον "πρωθυπουργό" των κατεχομένων Ομέρ Σογιέρ Κάλιοντζου χαιρετίστηκε με Πανηγύρια,όπου παρουσία του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ταοποία έστησαν στην Μερσίνα ,και στα κατεχόμενα της Κύπρου για τα εγκαίνια του έργου μεταφοράς νερού από την Τουρκία.

Καζίνο στα περίχωρα της Κερύνειας ,παράνομα αεροδρόμια από το Ερτζάν(4.οοο.οοο επιβατες διακινήθηκαν το 2015) ,κτηματομεσιτικές συναλλαγές με Βρετανούς κατά βάση με προτάγματα τύπου «Αν θέλετε να πωλήσετε στα κατεχόμενα ή να αγοράσετε τουρκοκυπριακή γη στην ελεύθερη περιοχή, αποταθείτε στον κατάλληλο για άμεση εξυπηρέτηση». κ.α.συνθέτουν την εμπορική συναλλαγή διαφθοράς με τους Ευρωπαίους μη "φίλους"μας.
Αυτά κ.α. στα Κυπριακά εδάφη στρέφουν χιλιάδες απροσδιορίστου μέτρησης εποίκους να καταλάβουν-εποικήσουν την πατρώα Ελληνική γη ,και να προσπορίζονται τα μονομερή αυθαίρετα δικαιώματα που η πολεμική εισβολή τους παρέδωσε.


Η "εγγυήτρια" Πολιτική διαχείρηση.


Η Ρωσία βρίσκοντας ελλιμενισμό πρόσφατα στην Ταρτούς για τα επόμενα49χρόνια με ανοικτά μέτωπα σε Ουκρανία Συρία Ανταρκτική κ.α., προσπαθώντας να ισορροπήσει τον ενδεχόμενο κατακερματισμό της Τουρκίας ανιχνεύει τις γεωστρατηγικής ισορροπίες σε οικονομοτεχνικό επίπεδο,παραδίδοντάς μαθήματα στρατηγικής.

Χαρακτηριστική η προσάρτηση της Κριμαίας χωρίς ούτε μία σφαίρα. Σαφέστατα την ενδιαφέρει η ανάπτυξη στην στρατιωτική βάση Ανδρέας Παπανδρέου στον αντίποδα των βάσεων σε Ακρωτήρι και Δεκέλεια της Μ.Βρετανίας και η ταυτόχρονη επιτήρηση της Α.Μεσογείου.

Και παρά τα πρόσφατα Ρώσικα κουρέματα των Τραπεζικών καταθέσεων εξακολουθεί και έχει υψηλότατη συμμετοχή ρωσικών επενδύσεων στην Κύπρο δείχνοντας το ενδιαφέρον της.

Η Μ.Βρεττανία σιωπηλά διαμορφώνει ένα πεδίο "απάθειας" παρά το ότι σαν εγγυήτρια δύναμη όφειλε να έχει πάρει θέση.
Οι δύο χώρες διατηρούν σημαντικές σχέσεις μεταξύ των πολιτών τους. Εκτιμάται ότι γύρω στις 270.000 Κύπριοι ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και ότι περίπου 12.000 Κύπριοι φοιτητές είναι αυτή τη στιγμή εγγεγραμμένοι σε βρετανικά πανεπιστήμια. Συγχρόνως, μεταξύ 60.000 και 70.000 Βρετανοί ζουν στην Κύπρο, και πέραν του ενός εκατομμυρίου Βρετανοί τουρίστες επισκέπτονται το νησί κάθε χρόνο, αντιπροσωπεύοντας περισσότερους από τους μισούς τουρίστες που φθάνουν στην Κύπρο.

Η ενδεχόμενη μεταφορά ναυτηλιακών δραστηριοτήτων πέραν των υφισταμένων φορολογικών την οδηγεί στην σιωπηρή αποδοχή της κατάστασης με χαμηλούς τόνους, έχοντας ήίδια συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω βάσεων.

Οι ΗΠΑ στο μεταβατικό στάδιο και ενόσω η στρατηγική των δυο πόλων CIA και κυβέρνησης είναι υπο διαμόρφωση.ακολουθεί την προτεράια πολιτική όπου ο "πρώην" στενός συνεργάτης Τουρκία λόγω Γκιουλέν αλλά και του αποτυχημένου πραξικοπήματος δοκιμαζουν τις σχέσεις τους .
Το Ιντσιρλικ έχει την τιμητική του παίζοντας κυρίαρχο ρόλο στις μετέπειτα επιλογές του νέου προέδρου των ΗΠΑ.
Ο στρατιωτικός ανταγωνισμός της Τουρκίας σε εξοπλιστικά ενοχλεί παρά την μικρή "παραγωγή" ακόμα σίγουρα όμως δεν θα ήθελαν και νέο "παίχτη" στον διεθνή στίβο.

Συνοπτικά

Η σημερινή εν δυνάμει εξελισσόμενη νέα Γιάλτα κατά πολλούς .περνά από το Μοντ Πελερέν.
Η δε διαμόρφωση αυτών των νέων συνθηκών μετατοπίζει την καρδιά της σύνδεσης Ανατολής και Δύσης να περνά φανερά από το σμαράγδι της Μεσογείου. Την Κύπρο.

Υδρίτες ,φυσικό αέριο,αποδεικνύουν το γιατί το σύνθημα Κύπρος Αιγαίο Θράκη ενιαίας χώρος δείχνει την δυναμική του,αλλά και το αληθές του.

Η Τυλληρία και ο βομβαρδισμός της το 1964 από την Τουρκία με την συναίνεση του ΝΑΤΟ αποδεικνύει το επί πολλά χρόνια σχέδιο κατά του Ελληνισμού από τους μη "συμμάχους".

Η Ερντογανική σημερινή πολιτική με τα αδιέξοδα τα οικονομικά αλλά και τα κοινωνικά που εξελίσονται δεν έχει πολλές επιλογές. πέραν του να προχωρήσει σε αυτά που επί χρόνια σχεδιάζει κηρύσσοντας "ανένδοτο" αγώνα υπεράσπισης πατρώων εδαφών!!! αδιαφορώντας για το όποιο αποτέλεσμα το μεταγενέστερο,ελπίζοντας για Εθνικιστική συσπέιρωση.

Η ιστορία δείχνει ότι η δια της βίας κατάκτηση μη γηγενών εδαφών δεν έχει βάθος χρόνου παρά μόνο με ντε φάκτο εποικισμό και αλλαγή πληθυσμιακής σύνθεσης .

Η Κύπρος δεν είναι ίδια περίπτωση όπως οι Τ/κ το γνωρίζουν καλά με την περίπτωση της Αλεξανδρέττας λόγω γεωγραφικής θέσης.

Οι Ελληνοκύπριοι κάθε φορά που έρχονται στην Ελλάδα περιγράφουν ότι"ρουφάμε όσο Ελλάδα μπορούμε για να αντέξουμε.¨δίνοντας το στίγμα τους.

Ιστορικά η αντίστοιχη περίπτωση ένταξης της Κρήτης στην Ελλάδα την 1η Δεκεμβρίου 1913 .οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι δεν έγινε χωρίς αιματηρές θυσίες.και η Κύπρος δεν κείται μακράν.

Η Κύπρος είναι κομμάτι του Αδιαίρετου Ελληνισμού, παρά την αγωνιώδη προσπάθεια εφησυχασμού με δόλια λεκτικά τεχνάσματα απάτριδων πολιτικών ,χωρίς εθνική συνείδηση. σε βάρος του Ελληνικού λαού.

Κάθε προσπάθεια με λεκτικά τεχνάσματα διζονικής δικοινοτικής συνομοσπονδίας κλπ δείχνουν την αδυναμία μέρους του πολιτικού μας συστήματος να καταλάβει το τι διαδραματίζεται στην περιοχή την ώρα που οι ίδιοι γυαλίζουν τις καρέκλες τους για να μην αλλάξουν χρώμα.

Η εποχή έχει έντονη την ανάγκη αρχηγών χωρίς καρδιακές αρυθμίες και ταχυκαρδίες για να μην χαθή άλλο ένα κομμάτι του Ελληνισμού.

Μια νέα εποχή έχει έρθει.Ισως και η Ιερουσαλήμ γίνει η νέα πρωτέυουσα του Ισραήλ.
Καιτίθεται το ερώτημα "η Κύπρος για τους Έλληνες κείται ακόμα μακράν;"


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια