Πρωτοφανείς πορείες των «συστημικών» κατά του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ν.Τραμπ

Της Χριστίνας Φλάσκου

Σε μια άνευ προηγουμένου λυσσαλέα αντίδραση με πολυπληθείς πορείες προχώρησαν, όχι μόνο σε πόλεις των ΗΠΑ αλλά και ανα τον κόσμο, οι υποστηρικτές της Νέας Τάξης Πραγμάτων κατά του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χρησιμοποιώντας και μεγάλα ονόματα καλλιτεχνών που προέβησαν σε εμπρηστικές και απαράδεκτες δηλώσεις.

Η τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε, η ηθοποιός Άσλει Τζαντ, η κωμικός Έιμι Σούμερ, η σκηνοθέτιδα και ηθοποιός Λένα Ντάνχαμ, ο κωμικός Μάικλ Μουρ και η Σκάρλετ Γιόχανσον αλλά και η Μαντόνα ήταν μερικά από τα ονόματα των καλλιτεχνών που «χρησιμοποίησε» η Νέα Τάξη Πραγμάτων προκειμένου να χειραγωγήσει τον κόσμο για μια επανάσταση κατά του νεοκλεγέντος προέδρου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Μαντόνα, η οποία στην ομιλία της ανέφερε: «είστε έτοιμοι να ταρακουνήσετε τον κόσμο; Καλώς ήρθατε στην επανάσταση της αγάπης. Της ανταρσίας. Για την άρνησή μας ως γυναίκες να δεχτούμε αυτή τη νέα εποχή τυραννίας, όπου βρίσκονται σε κίνδυνο όχι μόνο οι γυναίκες αλλά όλοι οι περιθωριοποιημένοι άνθρωποι» και πρόσθεσε:

«Αυτή η φρικιαστική στιγμή του σκότους θα μας ξυπνήσει για τα καλά. Φαίνεται πως είχαμε πέσει σε μια ψεύτικη αίσθηση άνεσης. Η δικαιοσύνη κερδίζει, το καλό κερδίζει στο τέλος. Το καλό δεν κέρδισε σε αυτές τις εκλογές, αλλά θα κερδίσει στο τέλος».

»Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την αρχή της ιστορίας μας. Η επανάσταση ξεκινά εδώ. Ο αγώνας για να είμαστε ελεύθεροι και ίσοι. Ας βαδίσουμε μέσα στο σκοτάδι και σε κάθε βήμα να ξέρετε ότι δεν φοβόμαστε, ότι είμαστε μόνοι, ότι δεν θα υποχωρήσουμε».

«Σας σέβομαι, Ντόναλντ Τραμπ, όμως απαιτώ να με στηρίξετε, εμένα, την αδελφή μου, τη μητέρα μου» επισήμανε από την πλευρά της η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον.

Οι πορείες, όπως αναφέρεται, οργανώθηκαν υπέρ της προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων και κατά του νέου προέδρου της χώρας Ντόναλντ Τραμπ, και είχαν ως σύμβολο τα  τα ροζ σκουφάκια.

Η ιδέα, μάλιστα, για τις κινητοποιήσεις  γεννήθηκε από ένα κάλεσμα που απηύθυνε στο Facebook μια γιαγιά, η Τερέζα Σουκ.

Η Χίλαρι Κλίντον έγραψε στο twitter: «η ελπίδα, όχι ο φόβος», «σας ευχαριστώ που υψώσατε το ανάστημά σας, που εκφραστήκατε και κάνατε πορείες για τις αξίες μας @womensmarch. Είναι σημαντικό όσο ποτέ. Πιστεύω πραγματικά ότι είμαστε ισχυρότεροι όταν είμαστε ενωμένοι»

Μεταξύ τους βρισκόταν και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ, από την πλευρά του, δήλωσε «δεν πιστεύω ότι (ο Τραμπ) ανήλθε στην εξουσία. Η εξουσία βρίσκεται εδώ»




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια