Ο πραγματικός Γιώργος Παπανδρέου

Γράφει η δημοσιογράφος Λέττα Καλαμαρά
Ένα μεγάλο μυστήριο πλανάται με την επιστροφή του πρώην Πρωθυπουργού Γεωργίου Α. Παπανδρέου στο παλαιό ΠΑΣΟΚ. Ο πολιτικός ηγέτης που εγκλώβισε την Ελλάδα στις πολιτικές των μνημονίων από το ακριτικό Καστελόριζο εις όφελος των Γερμανών και των Γάλλων χωρίς να αντιμετωπίσει τις αιτίες της ελληνικής παρακμής που εδράζουν στην όμορφη Ελβετία και το ελληνικό Κρανίδι.
Η εύκολη ανάλυση παραπέμπει στην πολιτική του επιβίωση καθώς η έξοδός του από το πολιτικό του μαντρί δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και η πολιτική εξαφάνιση τού εγχειρήματος του είναι γεγονός.

Οι αποικιοκράτες αφού πλανήθηκαν διαμέσου όλων των πολιτικών κομμάτων και ιδεολογιών της χώρας διακινδυνεύοντας την αποκάλυψή τους αδυνατούν τώρα να ελέγξουν πλήρως μία επερχόμενη ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας που θα εργαστεί για το καλό του τόπου και την ευημερία του λαού. Μια σύμπραξη της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη που τόσο απρόσμενα άρπαξε την ηγεσία της από τον φίλο Βαγγέλη και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης της Φώφης Γενηματά που περιλαμβάνει και τον ενοχλητικό Βαγγέλη, αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού. Οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες εκλεγμένοι από το λαό για το λαό θα μπορούσαν να αποφασίσουν για το λαό για πρώτη φορά, γεγονός ανεπίτρεπτο για τη Γερμανία  που τόσες μίζες επένδυσε για να ελέγχει την Ελλάδα διαχρονικά.

Ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου κλήθηκε να εξέλθει από τις πολιτικές ναφθαλίνες της χώρας για να εγγυηθεί την απόκλιση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Δημοκρατικής Συμπαράταξης την επόμενη ημέρα της Κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμένου, όποτε έρθει αυτή. Αν η είσοδος του συνοδευτεί και από μία εκρηκτική αντίδραση του Βαγγέλη Βενιζέλου ακόμα καλύτερα για το βαθύ κράτος της Ελλάδας. Η εξέλιξη αυτή για το μηδενισμό κάθε  πιθανότητας ενότητας της πλειοψηφίας των Ελλήνων στη μετά Τσίπρα εποχή φανερώνει και τον τρόπο διαχείρισης της ελληνικής αποικίας από το γερμανικό Μερκελικό τόξο.

Άλλες οι βουλές του Κυρίου και άλλες φυσικά της τοξικής πολιτικής ελίτ που εξώθησε τους λαούς στη μιζέρια και την υποταγή. Στους χιλιάδες άνεργους, στους μεροκαματιάρηδες της πείνας στην πιο πλούσια χώρα της οικουμένης. Η κ. Γενηματά λύγισε στις πιέσεις της σκοτεινής εξουσίας χωρίς ίσως και η ίδια να καταλαβαίνει αυτά που αποφασίζουν οι άλλοι για αυτή χωρίς αυτή. Αν το πνεύμα αυτής της ιστορικής μορφής του ΠΑΣΟΚ από τα Δολιανά κυριαρχήσει, δεν είναι βέβαιο αλλά αυτό που δείχνει αναπόφευκτο είναι η απελευθέρωση της Ελλάδας από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού από τους ντόπιους και ξένους δυνάστες της.

Oι επόμενες δύο εβδομάδες αναμένονται συναρπαστικές με Ελλάδα, Βαλκάνια και Τουρκία να αρχίζουν να συγκεντρώνουν τα φώτα της ενημέρωσης και πάλι προκαλώντας τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ να κάνει το λάθος πριν το καταλάβει...

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια