Σκληρές αλήθειες από τον κ. Τραμπ

Ο κόσμος αλλάζει ραγδαία. Η χώρα μας έχει δύο επιλογές: Ή να προετοιμαστεί για όσα έρχονται είτε να γκρινιάζει, καταστρεφόμενη, επειδή προέκυψε η νέα κατάσταση. Αυτό είναι το συμπέρασμα από όσα είπε ο κ. Ντόναλντ Τραμπ,
ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον συνεργάτη της βρετανικής εφημερίδας «Times» και στον αρχισυντάκτη της γερμανικής «Bild».

«Κοιτάς την Ευρωπαϊκή Ενωση και είναι η Γερμανία. Γι’ αυτό σκέφτηκα ότι ήταν έξυπνο εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει. [...] Θεωρώ ότι θα αποχωρήσουν κι άλλοι. Δεν νομίζω ότι το να παραμείνει ενωμένη θα είναι τόσο εύκολο όσο νομίζουν μερικοί» σχολίασε για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο άνθρωπος που σε λίγες ημέρες θα αναλάβει τα ηνία της υπερδύναμης. Με λίγα λόγια, ο κ. Τραμπ είδε στο ευρωπαϊκό μόρφωμα μια πραγματικότητα που αρνούνται να συλλάβουν ή να παραδεχτούν οι ελληνόφωνοι, φανατικοί οπαδοί του μερκελισμού.

Για το λαθρομεταναστευτικό ο κ. Τραμπ δεν ακολούθησε την πεπατημένη της πολιτικής ορθότητας. Χαρακτήρισε τους παρανόμως εισελθόντες «παρανόμους» (illegals) και χρέωσε στην Ανγκελα Μέρκελ το «καταστροφικό λάθος» να τους δεχτεί όλους, χωρίς κανείς να γνωρίζει από πού έρχονται.

Επιπλέον, στον καθαρά ιδεολογικό - πνευματικό τομέα ο κ. Τραμπ έδειξε την πρόθεσή του να επιστρέψει η χώρα του (και πιθανότατα το σύνολο του δυτικού κόσμου μαζί της) στην εθνοκεντρική προσέγγιση της πολιτικής: «Οι λαοί, οι χώρες, θέλουν τη δική τους ταυτότητα και το Ηνωμένο Βασίλειο ήθελε τη δική του ταυτότητα. Ωστόσο, πιστεύω αυτό: Αν δεν είχε εξαναγκαστεί να πάρει όλους αυτούς τους πρόσφυγες και τα προβλήματα που αυτό συνεπάγεται, δεν θα γινόταν Brexit».

Τέλος, ο κ. Τραμπ σχολίασε αρνητικά ακόμη και το ΝΑΤΟ (!) χαρακτηρίζοντάς το «παρωχημένο οργανισμό», γιατί δεν βοήθησε εναντίον της τρομοκρατίας.

Με λίγα λόγια, ο κόσμος βρίσκεται σε μια μεταιχμιακή εποχή, γεμάτη κινδύνους αλλά και ευκαιρίες. Η πατρίδα μας πρέπει να καταστρώσει άμεσα πολλά εναλλακτικά σχέδια, διότι όλες οι παλιές βεβαιότητες δεν υπάρχουν πια.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια