Η Microsoft μας δείχνει τι δεν μπορεί να κάνει το MacBook της Apple

Η Microsoft για ακόμη μια φορά συγκρίνει το δικό της επιτυχημένο Surface Book με τα προϊόντα της Apple σε μια ολοκαίνουρια διαφήμιση, καθώς η εταιρεία το έχει κάνει σαν χόμπι πια να τονίζει τα πράγματα που το Macbook δεν μπορεί να κάνει στα βίντεο της.

Αυτή τη φορά η διαφήμιση της Microsoft υποτίθεται θα δείξει πως οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Washington χρησιμοποιούν το Surface Book για να φτιάξουν το στυλ ενός αγωνιστικού αυτοκίνητου της Formula 1 από το μηδέν, χρησιμοποιώντας μόνο το laptop που δημιουργήθηκε από την Redmond.

Μόνο που σε ένα σημείο, ένας από τους φοιτητές ξαφνικά αρχίζει να μιλάει για τους Mac υπολογιστές, εξηγώντας ότι αυτό που κάνουν αυτή τη στιγμή στο Surface Book δεν θα ήταν δυνατό σε συσκευές MacOS.

«Πραγματικά δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Mac εξαιτίας ενός ζητήματος συμβατότητας. Δεν είναι η σωστή συσκευή για τη δουλεία που κάνουμε» τόνισε ο μαθητής.

Είναι αυτό καθόλου σχετικό με οποιονδήποτε τρόπο με την διαφήμιση του Microsoft Surface Book; Όχι. Μπορεί αυτό να πείσει περισσότερους πιθανούς αγοραστές να αγοράσουν το Surface Book και όχι ένα MacBook; Πολύ αμφιβάλλουμε.

Όπως έχουμε πει ακόμη και αν η Microsoft έχει γίνει πλέον εταιρεία που ξεκινά τις καμπάνιες της με στόχο τους αντιπάλους της (απλά σκεφτείτε το Scroogled), η επιχείρηση θα πρέπει να επικεντρωθεί ακόμη περισσότερο σε αυτά που μπορούν να κάνουν τα προϊόντα της και όχι απαραίτητα να επικεντρώνεται σε αυτά που δεν μπορούν να κάνουν οι ανταγωνιστές της.

Οι τελευταίες διαφημίσεις του Surface αφορούν ως επί το πλείστων την σύγκριση των συσκευών Microsoft και Apple, κάθε μικρό βίντεο περιέχει μια αναφορά στο Macbook η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις όπως και αυτή τη φορά δεν έχει απολύτως κανένα νόημα.

Το Surface Book ξεκάθαρα έρχεται με χαρακτηριστικά που δεν είναι διαθέσιμα στο Macbook, όπως η οθόνη αφής και το αποσπώμενο πληκτρολόγιο, αλλά η Microsoft θέλει να το κάνει πολύ σαφές με κάθε μεμονωμένη διαφήμιση. Από την άλλη πλευρά, η Apple έχει ήδη δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται να κατασκευάσει και εκείνη ένα Macbook με οθόνη αφής ή αποσπώμενο πληκτρολόγιο, αφού θέλει να συνεχίσει με μια πιο παραδοσιακή προσέγγιση.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια