Τούρκος αστυνομικός στις ειδικές δυνάμεις της Άγκυρας ο δολοφόνος του Ρώσου Πρέσβη | Βίντεο

Σύσκεψη Πούτιν με μυστικές υπηρεσίες μετά τη δολοφονία του πρέσβη


Στις ειδικές δυνάμεις της Άγκυρας υπηρετούσε ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ.

Ο 22χρονος Mevlüt Mert Altıntaş ήταν γεννημένος το 1994, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είχε αποφοιτήσει από την αστυνομική σχολή της Σμύρνης.


Η δολοφονική επίθεση έγινε σε γκαλερί, κατά τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας. Ο ένοπλος, που στη συνέχεια έπεσε νεκρός από πυρά των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων, φώναζε για το Χαλέπι την ώρα που άρχισε να πυροβολεί.



«Πεθαίνουμε στο Χαλέπι, θα πεθάνετε και εδώ», είπε, σύμφωνα με κάποια τουρκικά ΜΜΕ. «Θα πληρώσετε για αυτό που κάνατε στο Χαλέπι», φώναζε, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες.

Μετά από την επιχείρηση των Ειδικών Δυνάμεων, κι ενώ ακούγονταν πυροβολισμοί από την γκαλερί για περίπου 20 λεπτά, ο δράστης έπεσε νεκρός.


Πηγή: iefimerida.gr




Σύσκεψη Πούτιν με μυστικές υπηρεσίες μετά τη δολοφονία του πρέσβη: Καταδίκη από ΗΠΑ, Βρετανία


Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για την επίθεση ενός ενόπλου εναντίον του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία και θα έχει διαβουλεύσεις με τον υπουργό του των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τους επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας, ανέφερε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί. Εξακριβώνουμε τις πληροφορίες. Ο πρόεδρος σχεδιάζει να δεχθεί αναφορές από τον ΥΠΕΞ και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας», σημείωσε ο Πεσκόφ. Η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι ο πρεσβευτής Αντρέι Καρλόφ είναι νεκρός.

Καταδίκη από Ουάσινγκτον, ανησυχία Λονδίνου 

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν την επίθεση κατά του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα. Ο Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Τζον Κίρμπι ανέφερε ότι οι ΗΠΑ καταδικάζουν την πράξη βίας από όπου και αν προέρχεται. “Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με το θύμα και την οικογένειά του”, ανέφερε ο Κίρμπι.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι εξέφρασε σήμερα ενώπιον των Βρετανών βουλευτών την ανησυχία της σχετικά με τις πληροφορίες ότι ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστου στην Άγκυρα.
“Μόλις είδα την έκτακτη επικαιρότητα, ότι ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία δέχθηκε πυρά, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί, αλλά πιστεύω ότι είναι ένα ζήτημα για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε” είπε η Μέι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υποβολής κοινοβουλευτικών ερωτήσεων.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια