Παραμύθι χωρίς δράκο η... μείωση του χρέους!

Γράφει ο Δημήτρης Ριζούλης

Όταν ορισμένοι (λίγοι, είναι η αλήθεια) από την αρχή των Μνημονίων έβλεπαν οργανωμένο σχέδιο υποταγής (όχι μόνο οικονομικής, αλλά και εθνικής) της Ελλάδας, χαρακτηρίζονταν «γραφικοί» και «υπερβολικοί».

Τώρα, εφτά χρόνια μετά, σοβαροί διεθνείς αναλυτές αλλά και ο ξένος Τύπος διαπιστώνουν την αλήθεια και την ομολογούν. Όσα θέλουν να μας επιβάλουν οι Γερμανοί είναι τόσο απάνθρωπα, που ακόμα και οι ανάλγητοι «γύπες» των αγορών σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Φτάσαμε, δηλαδή, στο σημείο το ΔΝΤ, ο φορέας που κατ’ εξοχήν εκπροσωπεί το κεφάλαιο και την κερδοσκοπία, να απορεί με τα πλεονάσματα που απαιτεί ο Σόιμπλε για την Ελλάδα!

Πού το πάνε, όμως, οι Γερμανοί και πόσο ακόμα θέλουν να τιμωρήσουν τη χώρα μας; Αυτό που βιώνει η Ελλάδα μοιάζει με μαρτύριο χωρίς τέλος! Όταν η ίδια η Γερμανία μετά βίας έχει πλεόνασμα 1,5%, παρότι αποτελεί την οικονομική ατμομηχανή της Ευρώπης, πώς μπορεί να απαιτεί από την κατεστραμμένη και αποβιομηχανοποιημένη Ελλάδα πλεόνασμα 3,5% για 10 χρόνια; Είναι σαν να απαιτείς από μια βέσπα να κερδίζει για 10 χρόνια τη Formula 1 και να υποστηρίζεις ότι αυτό είναι «σχέδιο» που έχει λογική! Απίστευτα πράγματα.

Το σχέδιο ολικής καταστροφής της Ελλάδας (και μετατροπής της σε αποικία) έχει εδώ και καιρό γίνει σαφές στους πάντες. Προσφάτως σε μια συγκλονιστική συνέντευξή του ο Νόαμ Τσόμσκι είπε: «Μοιάζει σαν η Ελλάδα να παραδόθηκε έπειτα από μια στρατιωτική επέμβαση, η οποία έχει στόχο τα εδάφη σας, τα “ασημικά” σας αλλά και τον δημόσιο τομέα.

Το δίλημμα ήταν “παραδοθείτε τώρα, διότι αργότερα θα είναι χειρότερα”. Ετσι, ο Τσίπρας παραδόθηκε ολοκληρωτικά». Σε άλλο σημείο συμπλήρωσε: «Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, κανένα κυρίαρχο κράτος δεν μπορεί να στερηθεί την περιουσία του. Εδώ δεν είναι μόνο ότι γίνεται υπέρβαση της δημοκρατίας, αλλά απορρίπτεται ο ίδιος ο ορισμός του κυρίαρχου κράτους, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Αρα είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό από μια επίθεση στη δημοκρατία. Είναι ένας διευρωπαϊκός πόλεμος». Η κυβέρνηση μπορεί να «πουλά» την απόφαση του Eurogroup για βραχυπρόθεσμη ρύθμιση του χρέους ως επιτυχία και μάλιστα καλύτερη του αναμενομένου, ωστόσο πίσω από τα συμφωνημένα κρύβονται νέα δυσβάστακτα μέτρα.

Η Citi ανέλυσε το θέμα ξεκάθαρα, αναφέροντας ότι «στην πραγματικότητα αυτές οι αποφάσεις θα αυξήσουν (ελαφρώς) το δημόσιο χρέος και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας στα επόμενα περίπου 10 χρόνια και θα αρχίσουν να παράγουν οφέλη μόνο από το 2030»! Εν ολίγοις, πρόκειται για μια μεγάλη κοροϊδία που συμφωνήθηκε με συνυπεύθυνο τον ΣΥΡΙΖΑ! Το κυβερνών κόμμα, που ορθώς υποστήριζε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, όχι απλά συμβιβάστηκε με μια λύση «στάχτη στα μάτια», αλλά σκοπίμως συμμετέχει και στην παραπλάνηση του λαού, στον οποίο, μάλιστα, θα φορτώσει νέα δεινά. Αυτήν τη φορά, όμως, το παραμύθι που στήνεται δεν έχει δράκο. Ο ξένος Τύπος κάνει λόγο για «πασαλείμματα» και η κοινή γνώμη εντός της χώρας είναι υποψιασμένη.

Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να χτίσει τη ρητορική της πάνω στην υποτιθέμενη «εθνική επιτυχία» της συμφωνίας του Eurogroup, όμως είναι δεδομένο ότι ο πολιτικός χρόνος που θα κερδίσει είναι ελάχιστος. Πόσο μάλλον που σε λίγες ημέρες, με την έναρξη του νέου έτους, θα εφαρμοστούν σκληρά μέτρα που ήδη έχουν ψηφιστεί και αγγίζουν όλες τις πληθυσμιακές ομάδες. Το σκηνικό στη χώρα μας είναι χαώδες, η ελπίδα δεν φαίνεται ούτε κατά διάνοια στον ορίζοντα και η λαϊκή οργή δυναμώνει.

Τώρα που κάηκε ο «άσος» της απομείωσης του χρέους, δεν μένει κανένα χαρτί στη σημερινή κυβέρνηση. Η φθορά της είναι ραγδαία και είναι απλά θέμα χρόνου να προκληθούν οι εξελίξεις που θα μας οδηγήσουν σε εκλογές ή νέο κυβερνητικό σχήμα. Οι χθεσινές παροχές που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας αυτό επιβεβαίωσαν.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια