Αλέξης δίνει μισά, Τσίπρας παίρνει διπλά

Η μπλακ φράιντεϊ (Μαύρη Παρασκευή) προεκλογικών εκπτώσεων άρχισε Πέμπτη. Χαμηλοσυνταξιούχε, ετοιμάσου για ξέφρενο παρτάρισμα. Θα φάμε με χρυσές μασέλες!


Γράφει ο Παναγιώτης Λιάκος

Τώρα ξέρεις γιατί περίμενες προχθές σαν το χαϊβάνι στη στάση, τουρτουρίζοντας, στις εννιά και δέκα το βράδυ και πήγε εννιά και είκοσι και μετά και μισή για να περάσει το υπερπήχτρα τελευταίο λεωφορείο που μύριζε ρέγκα, χνότα, τσιγαρίλα κι ιδρωτίλα.

Παππούλη αμάσητε, όλη η Ελλάς σε καμαρώνει. Κομάντο σε έκαναν ο ΣΥΡΙΖΑΣ και οι συνδικάλες των μέσων μαζικής μεταφοράς που απεργούν εδώ και κάναν μήνα.

Το μπλε (λεωφορείο) το τελευταίο το είδες σαν ναυαγοσωστικό. Πού να κολυμπήσεις (περπατήσεις δηλαδή) με τέτοια φουρτούνα ψύχους από Μέγαρο ως Σίδερα Χαλανδρίου έχοντας φάει μόνο ένα γιαούρτι και λίγο παπαδιασμένο χθεσινό ψωμί; Θα ξέμενες από δυνάμεις πριν από τον Φάρο Ψυχικού. Πού να πληρώσεις για ταξί, όταν δεν σου περισσεύει τσέντουλο; Χώθηκες μέσα στη φυσαρμόνικα κι ένιωσες σαν τον Τομ Κρουζ στο «Μάτια ερμητικά κλειστά» να σε χαϊδολογάνε και να σου τρίβονται άτομα που δεν βλέπεις... Εμπειρίες για λίγους, προσβάσιμες για πολλούς μόνο στα ΜΜΜ Ελλάδος, Ινδίας, Πακιστάν και Σομαλίας. Παθιασμένα, ακούσια συμπλέγματα ακριβώς δίπλα στο ακυρωτικό μηχάνημα.

Ε, λοιπόν, αφού ζορίστηκες τόσο πολύ και έχεις αντέξει τη διαβολοβδομάδα του μπατίρη (στην Ελλάδα αυτή η βδομάδα διαρκεί αιώνες) και έχεις γίνει πεζοναύτης, αλεξιπτωτιστής, οϋκάς και λοκατζής της επιβίωσης, η πρώτη φορά Αριστερά που κυβερνά ήδη για δεύτερη φορά θα σε ανταμείψει - με το αζημίωτο, ασφαλώς. Θα σου κολλήσει στο ζαρωμένο κούτελο τον 13ο μισθό για να την τρατάρεις κι εσύ μια ψήφο. Μιλημένα ξηγημένα.

Κι αν αυξηθεί ο καφές από την Πρωτοχρονιά δεν είναι από κακή πρόθεση αλλά για το γούρι, βρε αδελφέ. Κι αν σου φάει η Εφορία το σπίτι ένεκα οφειλών στον ΕΝΦΙΑ, καλοφάγωτο να 'ναι. Ο Αλέξης πάντως προσπάθησε να σε σώσει από τα άθλια νεοφιλελεύθερα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση Τσίπρα. Κι αν αυτό το σχήμα (ο Αλέξης να σου δίνει τα μισά κι ο Τσίπρας να σου παίρνει τα διπλά) φαντάζει σχιζοφρενικό, πού να δεις και τη συνέχεια του έργου.

Εβίβα!

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια