Amazon: Ευρεσιτεχνία για ιπτάμενες αποθήκες, με στόλους από drones για παραδόσεις

Η Amazon κατοχύρωσε ευρεσιτεχνία για τεράστιες ιπτάμενες αποθήκες, που θα μεταφέρουν στόλους από drones για παραδόσεις σε πελάτες σε συγκεκριμένες τοποθεσίες.
Σύμφωνα με το BBC, οι αποθήκες αυτές θα μεταφέρονται από αερόπλοια, τα οποία θα επισκέπτονται μέρη όπου η Amazon αναμένει σημαντική αύξηση της ζήτησης.

Μία χρήση θα μπορούσε να είναι κοντά σε αθλητικές διοργανώσεις ή φεστιβάλ, όπου θα πωλούν τρόφιμα ή σουβενίρ στους παρευρισκομένους. Επίσης, στο πλαίσιο της πατέντας, η εταιρεία οραματίζεται μια σειρά από οχήματα υποστήριξης που θα χρησιμοποιούνται για τον εφοδιασμό των ιπτάμενων αποθηκών.

Η ευρεσιτεχνία αυτή αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως η Amazon προβαίνει σε σημαντικές κινήσεις όσον αφορά στις παραδόσεις δεμάτων με drones: Υπενθυμίζεται άλλωστε πως η εταιρεία νωρίτερα μέσα στον μήνα πραγματοποίησε την πρώτη της παράδοση με drone, μέσω δοκιμαστικού προγράμματος στο Κέμπριτζ.
Στα σχετικά έγγραφα η Amazon αναφέρει πως ο συνδυασμός drones και ιπτάμενων αποθηκών, ή «airborne fulfilment centres» (AFC) θα είχε αποτέλεσμα τις παραδόσεις προϊόντων πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με αυτά που βρίσκονται σε επίγειες εγκαταστάσεις. Επίσης, όπως αναφέρεται, τα drones που φεύγουν από τα AFC- τα οποία θα αιωρούνται σε υψόμετρα μέχρι και 14.000 μέτρων- πρακτικά δεν θα χρειάζονται ενέργεια, καθώς θα κατεβαίνουν πετώντας σαν ανεμόπτερα.
Στην ευρεσιτεχνία παρατίθενται αναλυτικά σχόλια για τη διαχείριση ενός στόλου AFC και drones. Υποδεικνύεται επίσης πως μικρότερα αερόπλοια θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται για μεταφορά drones, εφοδίων και ακόμη και εργαζομένων από και προς τα μεγαλύτερα AFC.
H Amazon δεν έχει προβεί σε σχόλια, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν όντως υπάρχει κάποιο σχέδιο που «τρέχει» ή αν πρόκειται μόνο για «proof of concept». Η ευρεσιτεχνία υποβλήθηκε στα τέλη του 2014, αλλά ήρθε στο φως πρόσφατα χάρη στην αναλύτρια Ζόι Λίβιτ του CB Insights, που εντόπισε τα σχετικά έγγραφα.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια