Έκτακτο: Δύο μεγάλες εκρήξεις στην Κωνσταντινούπολη - Τουλάχιστον 20 τραυματίες από έκρηξη έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας

Δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη, κοντά στο στάδιο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η μια έκρηξη σημειώθηκε σε λεωφορείο που μετέφερε άνδρες των ΜΑΤ, κοντά στη Vodafone Arena (έδρα της Μπεσίκτας), ενώ η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε σε πολυκατάστημα τις περιοχές.

Αμέσως μετά τις εκρήξεις ακολούθησαν πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά δίκτυα της περιοχής υπάρχουν τουλάχιστον 20 τραυματίες, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για νεκρούς.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι η έκρηξη οφείλεται σε παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στόχος ήταν ένα λεωφορείο της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το CNN Turk έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Στο σημείο σπεύδουν ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής, σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, η έκρηξη σημειώθηκε σε κοντινή απόσταση στο στάδιο της Μπεσίκτας, δύο ώρες μετά τη λήξη ενός αγώνα ποδοσφαίρου. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή περιμετρικά του σταδίου, ενώ στις εικόνες που μεταδίδουν τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης διακρίνεται να έχει ξεσπάσει φωτιά έξω από το στάδιο.

Πηγές: iefimerida.gr , mignatiou.com

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια