WRC, Ράλλυ Αυστραλίας: "Αντίο" με 1-2 η Volkswagen - Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Οζιέ | Βίντεο

H γερμανική εταιρεία ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το αγωνιστικό της πρόγραμμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, πανηγυρίζοντας το 1-2 στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στην Αυστραλία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Νικητής, για τρίτη φορά στην καριέρα του στο WRC, αναδείχθηκε ο Andreas Mikkelsen έπειτα από συναρπαστική μάχη που έδωσε με τον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Sebastien Ogier.

Πριν ξεκινήσει η τελευταία μέρα του αγώνα τους χώριζαν μόλις 2 δευτερόλεπτα, αλλά η έξοδος που είχε ο Γάλλος στο τέλος της ειδικής ‘Wedding Bells’ του κόστισε σε χρόνο με αποτέλεσμα να κάνει πιο εύκολη την αποστολή του Νορβηγού ομόσταβλού του.
“Είναι το τέλειο φινάλε στη σεζόν. Ήθελα απεγνωσμένα να κερδίσω αυτόν τον αγώνα για την Volkswagen και είναι φανταστικό που τα κατάφερα. Η VW είναι η εταιρεία που μου έδωσε την ευκαιρία να ανέβω στην κορυφαία κατηγορία του WRC. Μου έδειξαν τρομερή εμπιστοσύνη και θα έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Παλέψαμε με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή και τον νίκησα δίκαια, στα ίσια, στις ίδιες συνθήκες. Είναι η καλύτερη νίκη μου αλλά είναι λυπηρό που βλέπω αυτήν την ομάδα και αυτό το αυτοκίνητο να αποχωρούν”, σχολίασε ο Mikkelsen ο οποίος ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα, η οποία κατέληξε στον Thierry Neuville, της Hyundai, χάρη στην τρίτη θέση που πήρε στον αγώνα και τους δύο επιπλέον βαθμούς που του χάρισε η δεύτερη θέση στην Power Stage.

Τα αποτελέσματα του Ράλι Αυστραλίας
1. Andreas Mikkelsen/Anders Jæger (N/N), Volkswagen, 2:46:05.7
2. Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (F/F), Volkswagen, + 14.9
3. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (B/B), Hyundai, + 1:12.6
4. Hayden Paddon/John Kennard (NZ/NZ), Hyundai, + 1:26.7
5. Dani Sordo/Marc Martí (E/E), Hyundai, + 1:28.3
6. Mads Østberg/Ola Fløene (N/N), Ford, + 1m 41.5
7. Ott Tänak/Raigo Mõlder (EST/EST), Ford, + 3m 04.3
8. Esapekka Lappi/Janne Ferm (FIN/FIN), Škoda, + 7m 32.3
9. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (FIN/FIN), Volkswagen, + 7m 56.9
10. Lorenzo Bertelli/Simone Scattolin (I/I), Ford, + 8m 00.1s






* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια