Ενημέρωση στα Win10, κλείνει το κενό ασφαλείας που δημοσιοποίησε η Google

Την κερκόπορτα εισόδου δυνητικών εισβολέων ως διαχειριστών σε συστήματα με Windows 10 κλείνει η Microsoft με τη διάθεση της ενημέρωσης MS16-135. Έτσι, διορθώνει το πρόβλημα στον πυρήνα του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος που είχε κάνει γνωστό στον κόσμο η Google, προκαλώντας θυμό στο Ρέντμοντ.

Εκτός από αυτό το πρόβλημα που έτυχε ιδιαίτερης μνείας λόγω της κόντρας ανάμεσα στους δύο κολοσσούς, η Microsoft επιλύει 68 ακόμα προβλήματα σε Windows, Office, Edge, Internet Explorer και SQL Server.

Η ενημέρωση χαρακτηρίζεται «σημαντική», όχι όμως κρίσιμη, παρά το γεγονός ότι η Microsoft γνωστοποίησε ότι «Ρώσοι χάκερ», γνωστοί ως Strontium και Fancy Bear επιχείρησαν να αξιοποιήσουν το κενό ασφαλείας. Η Microsoft, πριν την ενημέρωση που κλείνει το κενό, συνιστούσε στους χρήστες να χρησιμοποιούν τον δικό της browser, Edge.

Η Microsoft έχει χαρακτηρίσει ανεύθυνη την πολιτική που ακολούθησε η Google και επιμένει ότι επιβάλλεται η στενή συνεργασία «για το καλό του καταναλωτή», κριτικάροντας την αυστηρή πολιτική της Google που προβλέπει τη δημοσίευση κρίσιμων ευπαθειών εντός 7 ημερών αφού ενημερωθεί η εταιρεία ανάπτυξης του εκάστοτε επισφαλούς λογισμικού -είτε το διορθώσει, είτε όχι. Στην περίπτωση αυτή, η Google δημοσίευσε τα στοιχεία για το κενό ασφαλείας 10 ημέρες αφότου ενημέρωσε την Microsoft, η οποία δήλωνε ότι αδυνατούσε να κάνει ό,τι απαιτείται για να συμμορφωθεί με την πολιτική της Google εντός εβδομάδας.

Πηγή: tech.in.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια