O κυρίαρχος στόχος του Β.Πούτιν: H προστασία των Ορθόδοξων χωρών και το σενάριο του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου που αφορά χώρα της Βαλτικής!

Ο παγκοσμίου φήμης δημοσιογράφος Paul Miller με άρθρο του στο περιοδικό foreign policy με τίτλο «Πώς ένας παγκόσμιος πόλεμος θα ξεκινούσε από την Λετονία», υποστηρίζει ότι μετά τις ταραχές Ουκρανία ο επόμενος σταθμός της Μόσχας θα είναι η Λετονία.

«Το επόμενο βήμα του Πούτιν θα είναι και το πιο επικίνδυνο από ό, τι τα προηγούμενα, διότι μπορεί να ανεχθεί μη-μέλη του ΝΑΤΟ στις χώρες της Βαλτικής. Δεν πρόκειται όμως να ξεκινήσει κατευθείαν πόλεμο με μεγάλους στρατιωτικούς σχηματισμούς , διότι οφείλει να είναι ακόμη πιο προσεκτικός με τα μέλη του ΝΑΤΟ, και σε αυτή την περίπτωση δεν επιθυμεί μια ευθεία αντιπαράθεση με την συμμαχία . Αντ “αυτού, ο Πούτιν κατά τα επόμενα δύο χρόνια θα προκαλέσει μια κρίση με τη βοήθεια των παραστρατιωτικών του ομάδων», αναφέρει ο Miller επικαλούμενος πηγές στις υπηρεσίες πληροφοριών της συμμαχίας .

Οι ρωσόφωνοι Λετονοί και Εσθονοί αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν διαμαρτυρίες και εξεγέρσεις , απαιτώντας διεθνή προστασία. Πίσω από όλα θα «παρίσταται» το πολύ καλά εκπαιδευμένο «Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση των κρατών της ρωσικής Βαλτικής».

Διάφορες δολοφονίες και βομβιστικές επιθέσεις υψηλού προφίλ θα οδηγήσουν τις χώρες της Βαλτικής στο φυσικό ενδεχόμενο ενός ανελέητου εμφυλίου πολέμου », είπε ο Μίλερ.

Ο Αμερικανός αναλυτής ισχυρίζεται επίσης ότι «στη ρωσική ρητορική υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την προστασία του ΝΑΤΟ, και ο νυν ιδεολογικός προσανατολισμός αποτελεί το υβρίδιο του ρωσικού εθνικισμού, που αφορά την θρησκεία, την μοιρολατρία και τον μεσσιανισμό».

Ο Miller πιστεύει ότι ο Πούτιν έχει ένα σαφή στόχο. Την προστασία του Ορθόδοξου Χριστιανισμού και την εξάπλωση του στις δυτικές χώρες, οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο, θεωρούνται ως απειλή, λόγω της παγκοσμιοποίησης και του εκφυλισμού τους.

Μετά από αυτό, ο αμυντικός αναλυτής και δημοσιογράφος προβλέπει ότι η Ρωσία «θα αρχίσει να μπλοκάρει όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και αντί αυτού να προσφέρει τις υπηρεσίες της ως παγκόσμιος ειρηνοποιός».

Η Πολωνία θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το πέμπτο εδάφιο της συνθήκης του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι εφόσον χώρα της Βαλτικής δέχθηκε επίθεση από τη Ρωσία, η Γερμανία και η Γαλλία πρέπει να αντεπιτεθούν . Επιπλέον, η έναρξη ισχύος της πέμπτης παραγράφου του ΝΑΤΟ θα σημάνει κήρυξη πολέμου κατά της Ρωσίας ».

«Και τότε ο Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να αποφασίσει αν η προστασία της Λετονίας αξίζει να υποκινήσει έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», πιστεύει ο αναλυτής.

Το πρόβλημα για τους δυτικούς Ευρωπαίους και Αμερικανούς είναι ότι έχουν αλλοτριωθεί ηθικά τόσο πολύ που έχουν ξεχάσει τελείως τις ανθρώπινες αξίες , την θρησκεία , την ηθική , που διατήρησαν στις φυλές από τις οποίες προέρχονται από την εποχή που οι πρόγονοι τους ζούσαν στις σπηλιές .

Τώρα οι ίδιοι με τις πράξεις τους θέλουν να ξαναγυρίσουν εκεί που προφανώς πραγματικά ανήκουν και σίγουρα δεν τους φταίει ούτε ο Πούτιν , ούτε και η ορθοδοξία που τόσο μισούν θανάσιμα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια