H Microsoft και η NVIDIA θέλουν να δώσουν AI στην Cortana

H Microsoft βρίσκεται σε συνεργασία με την NVIDIA, με σκοπό να δώσουν στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης στην ψηφιακή βοηθό Cortana.

Ουσιαστικά, η NVIDIA μαζί με την Microsoft θέλουν να δώσουν την ικανότητα του deep learning στην Cortana, μαζί με την τεχνολογία στην οποία βασίζεται το Skype Translator. H πλατφόρμα Microsoft Cognitive Toolkit έχει ως σκοπό της να βοηθήσει τους υπολογιστές να ξεκινήσουν να μαθαίνουν. Η πλατφόρμα της Microsoft παρουσιάζει μέχρι στιγμής 90% ακρίβεια στην αναγνώριση φωνής, προκειμένου να δέχεται ένας ψηφιακός βοηθός πιο εύκολα τις εντολές του χρήστη.

Η NVIDIA από την πλευρά της, συνεργάζεται με την Microsoft, προκειμένου να παραμετροποιήσει τις ρυθμίσεις των GPU της και να εκτελούνται πιο εύκολα και πιο γρήγορα οι εργασίες που απαιτούνται. Ο βασικός σκοπός τόσο της Microsoft όσο και της NVIDIA είναι να υπάρχει απόλυτη ακρίβεια στην εκτέλεση εργασιών από την πλευρά της μηχανής, ανάλογα με τις εντολές του χρήστη. Ένας τομέας στον οποίο δίνουν έμφαση οι Microsoft και NVIDIA είναι η σωστή ανάπτυξη των νευρωνικών δικτύων προκειμένου να μπορεί μία Τεχνητή Νοημοσύνη να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Για τους σκοπούς αυτούς, η NVIDIA χρησιμοποιεί τον υπερυπολογιστή της DGX, ο οποίος έχει κόστος 129.000 δολαρίων στις ΗΠΑ, ενώ είναι βασισμένος στην αρχιτεκτονική Pascal και διαθέτει 8 Tesla P100 GPUs. Είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθούν οι ψηφιακοί βοηθοί του άμεσου μέλλοντος μέσα από τη συνεργασία αυτή.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια