H Google κινείται προς ανανέωση του Google Play

Η Google εντείνει τις προσπάθειές της να βοηθήσει τους developers εφαρμογών για Android, εν μέσω προβληματισμών πως η «οικονομία των εφαρμογών» έχει φτάσει σε σημείο κορεσμού.

Η εταιρεία βελτιώνει τις προτάσεις αγορών στο Google Play μέσω χρήσης τεχνητής νοημοσύνης και επέκτασης της υποστήριξης διαφόρων πλατφορμών πληρωμής, μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών.
Οι κινήσεις αυτές, όπως αναφέρει το Reuters, αντικατοπτρίζουν αυτές της Apple, που ανανέωσε νωρίτερα μέσα στο έτος το App Store, με μικρότερους χρόνους review για νέες εφαρμογές και αυξήσεις των ποσοστών που πηγαίνουν στους developers. Σημειώνεται πως και οι δύο εταιρείες δέχονται παράπονα από developers που υποστηρίζουν ότι πλέον είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις σε ένα εξαιρετικά συνωστισμένο πεδίο δραστηριότητας, ενώ παράλληλα πολλοί χρήστες smartphone φαίνονται να έχουν κουραστεί να κατεβάζουν εφαρμογές γενικότερα- ειδικά από τη στιγμή που πολλές εφαρμογές ευρείας χρήσης, όπως πχ το Snapchat, ενσωματώνουν λειτουργίες για τις οποίες κάποτε χρειάζονταν ξεχωριστές εφαρμογές.
Το Google Play θα συνεχίσει να επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στα παιχνίδια, ενώ επεκτείνεται σε νέες πλατφόρμες, περιλαμβανομένων wearable συσκευών, συσκευών εικονικής πραγματικότητας και Chromebook υπολογιστές της Google. Επίσης, διευκολύνει την ανάπτυξη εφαρμογών για το Play.
Μεγάλο μέρος των προσπαθειών της Google δείχνει να στοχεύει στις αναπτυσσόμενες αγορές, όπου το Android είναι πιο ισχυρό από το iPhone, ενώ επίσης, για καλύτερες προτάσεις σε χρήστες, το Play χρησιμοποιεί machine learning.
Σημειώνεται πως, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας mobile analytics App Annie, το Google Play είχε το 70% των downloads εφαρμογών το τρίτο τρίμηνο του έτους, αλλά το App Store της Apple είχε το 65% των εσόδων.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια