Google Earth VR: Όταν το Google Earth συνάντησε την Εικονική Πραγματικότητα

Ένα εντυπωσιακό βήμα στον χώρο της Εικονικής Πραγματικότητας (VR) έκανε η Google, φέρνοντας τη διάσημη υπηρεσία της Google Earth στο VR, μέσα στο VR.
«Δέκα χρόνια πριν, το Google Earth άρχισε ως μια προσπάθεια να βοηθήσουμε τους ανθρώπους οπουδήποτε να εξερευνήσουν τον πλανήτη μας.

Και τώρα, με πάνω από δύο δισεκατομμύρια downloads, πολλοί το έχουν κάνει. Σήμερα παρουσιάζουμε το Google Earth VR, ως το επόμενο βήμα μας για να βοηθήσουμε τον κόσμο να δει τον κόσμο. Με το Earth VR, μπορείτε να πετάξετε πάνω από μια πόλη, να σταθείτε στην κορυφή των υψηλότερων κορυφών και ακόμη και να πετάξετε στο διάστημα» αναφέρεται σε blogpost στο επίσημο blog της εταιρείας, που τιτλοφορείται «φέρνοντας ολόκληρο τον κόσμο στην Εικονική Πραγματικότητα».
Η εταιρεία αναγνωρίζει πως ο κόσμος είναι...τεράστιος, οπότε «κάναμε εύκολο να βρείτε εξαιρετικά μέρη για να επισκεφθείτε. Το Earth VR έρχεται με κινηματογραφικά tour και επιλεγμένους προορισμούς που θα σας στείλουν στον Αμαζόνιο, στον ορίζοντα του Μανχάταν, στο Γκραν Κάνιον, στις ελβετικές Άλπεις και αλλού».

Το download του Google Earth VR είναι δυνατόν δωρεάν στο Steam Store. Σε πρώτη φάση, είναι διαθέσιμο αρχικά στο HTC Vive.
Ήδη οι κριτικές ανά το διαδίκτυο είναι ενθουσιώδεις, με πολλούς να επισημαίνουν ότι ενδεχομένως να πρόκειται για μια εφαρμογή που «θα κάνει τη διαφορά» για τις VR συσκευές, καθιστώντας τις επιτέλους δημοφιλείς στο ευρύ κοινό και όχι απλά θεωρούμενες «συσκευές για τους λίγους», για τις οποίες η εύρεση συμβατού λογισμικού (κυρίως games) είναι κάτι περίπλοκο. Σημειώνεται πως ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν εδώ και μήνες (πχ στο Steam Store) παιχνίδια με ένδειξη «VR», σε συγκεκριμένη κατηγορία.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια