Αυτός είναι ο διευθυντής του FBI που «καίει» την Χίλαρι Κλίντον - «Δεν υποκινείται πολιτικά» λέει ο Μ.Ομπάμα

Ο άνθρωπος που έχει βάλει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ, μία μόλις εβδομάδα πρίν τις εκλογές είναι ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ. Είναι ο άνθρωπος που ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν νέα ηλεκτρονικά μηνύματα που σχετίζονται με την έρευνα της προσωπικής θυρίδας του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον και από τα οποία προκύπτει πως το επιτελείο της υποψήφιας των Δημοκρατικών «έστηνε» τα debate.

Ακόμη και από το Λευκό Οίκο, ο Τζέιμς Κόμεϊ θεωρείται ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης (τον επέλεξε άλλωστε ο Μπάρακ Ομπάμα γι' αυτή τη θέση το 2013) που δεν θα λειτουργούσε ποτέ υπό την υπόδειξη πολιτικών. Αυτό ισχυροποιεί σαφώς τον Ντόναλντ Τράμπ που ήδη έχει μειώσει την ψαλίδα στις δημοσκοπήσεις και δεν αποκλείται να πάρει και... κεφάλι το επόμενο διάστημα, καθώς οι αποκαλύψεις φαίνεται να έχουν και συνέχεια.

Τα νέα μηνύματα, αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια ξεχωριστής έρευνας του FBI, σε λάπτοπ του Αμερικανού πρώην γερουσιαστή Άντονι Γουέινερ, για την υποτιθέμενη παράνομη επικοινωνία του με ένα ανήλικο κορίτσι. Το λάπτοπ αυτό χρησιμοποιούσε και η εν διαστάσει σύζυγός του, Ούμα Αμπεντίν, που διετέλεσε κορυφαία συνεργατίδα της Χίλαρι Κλίντον.

Οι αξιωματούχοι του FBI... χτενίζουν τα emails που αντάλλαζαν οι δύο γυναίκες, για να συγκρίνουν την τελευταία παρτίδα των μηνυμάτων, με εκείνα που έχουν ήδη διερευνηθεί έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν τυχόν διαβαθμισμένες πληροφορίες απεστάλησαν από τον διακομιστή της κας Κλίντον. Η διαδικασία σύμφωνα με το NBC News, θα ολοκληρωθεί αυτήν την εβδομάδα.

Αυτό σημαίνει ότι πριν την κρίσιμη ημερομηνία της 8ης Νοεμβρίου που είναι οι εκλογές θα υπάρχει πόρισμα το οποίο μπορεί να είναι καταπέλτης για την Χίλαρι Κλίντον και να της στοιχίσει την Προεδρία.

Η προσωπικότητα του αφεντικού του FBI

Με την επιστολή του προς το Κογκρέσο στις 28 Οκτωβρίου, ο κ. Κόμεϊ ανέφερε ότι ο έλεγχος του FBI, είχε εντοπίσει νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που «μπορεί να σχετίζονται» με την έρευνα του Ιουλίου και την «σαφώς εσκεμμένη και ηθελημένη κακή διαχείριση των διαβαθμισμένων πληροφοριών» από πλευράς Χίλαρι Κλίντον –σύμφωνα με το πόρισμα- κατά τη θητεία της, στη γραμματεία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση για τα νέα ηλεκτρονικά μηνύματα έγινε 11 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, με αποτέλεσμα ορισμένοι, συμπεριλαμβανομένης και της κας Κλίντον, να επικρίνουν τον κ. Κόμεϊ, ο οποίος παρέκλινε σημαντικά από τις συνήθεις πρακτικές του παρελθόντος, τόσο της υπηρεσίας του FBI (ως σημερινός Διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών) όσο και του Υπουργείου Δικαιοσύνης (του οποίου υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος), απελευθερώνοντας τα emails, πριν από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Ο Τζέιμς Κόμεϊ μπορεί να μην είναι πλέον -όπως έχει πει ο ίδιος- ένας «εγγεγραμμένος Ρεπουμπλικανός» αλλά ανήκε στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, ενώ έχει κάνει δωρεές στις εκστρατείες δύο Ρεπουμπλικανών προεδρικών υποψηφίων: Του Μιτ Ρόμνεϊ και του Τζον ΜακΚέιν.

Ο κ. Κόμεϊ πάντως, φέρει την φήμη ότι δεν καθοδηγείται ποτέ από πολιτικές αποφάσεις. Tην ίδια άποψη φαίνεται ότι διατηρεί και ο Μπαράκ Ομπάμα, καθώς ο γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, τόνισε ότι «ο Πρόεδρος Ομπάμα δεν πιστεύει ότι η απόφαση του Κόμεϊ ήταν πολιτικά υποκινούμενη».

Ο Πρόεδρος, δήλωσε ο κ. Έρνεστ στους δημοσιογράφους, αισθάνεται ότι ο Kόμεϊ είναι «ένας άνθρωπος με αρχές και ένας άνθρωπος με καλό χαρακτήρα». Φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι τυχαίο το γεγονός ότι τον Σεπτέμβριο του 2013, ο κ. Κόμεϊ διορίστηκε Διευθυντής του FBI, από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.


Αντιμέτωπος με βιαστή μέσα στο σπίτι του σε ηλικία 17 ετών!


Η πρώτη... γνωριμία πάντως, του τωρινού διευθυντή του FBI με τις αστυνομικές αρχές, δεν ήταν καθόλου ευχάριστη. Τον Οκτώβριο του 1977 ο Τζέιμς Κόμεϊ και ο μικρότερος αδερφός του βρέθηκαν... αιχμάλωτοι στο ίδιο το σπίτι τους, από τον διαβόητο βιαστή «Ramsey»!

Ο ένοπλος άνδρας που είχε επιτεθεί προηγουμένως και σε δύο «babysitters» στη γειτονιά τους, εισέβαλε με όπλο στην κατοικία της οικογένειας στο Νιου Τζέρσεϊ, αλλά οι αδελφοί Κόμεϊ, είχαν προλάβει να κλειδωθούν στο μπάνιο.

Τελικά κατάφεραν να βγουν μέσα από ένα μικρό παράθυρο, στο πίσω μέρος της αυλής, αλλά στάθηκαν άτυχοι καθώς εκεί τους περίμενε ο βιαστής, ο οποίος όμως ευτυχώς, δευτερόλεπτα μετά, έπεφτε νεκρός από πυρά της αστυνομίας.

Αρκετές έρευνες κατά των Κλίντον...

Ως πρώην αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας, έχει εργαστεί κατά τη διάρκεια της καριέρας του, σε διάφορες σημαντικές υποθέσεις. Συμμετείχε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στην έρευνα για την οικογένεια του εγκλήματος Gambino και επιφορτίστηκε με την έρευνα το 1996, του τρομοκρατικού χτυπήματος στους πύργους «Khobar», της Σαουδικής Αραβίας.

Η οικογένεια Κλίντον πάντως, τον γνωρίζει καλά. Το 1995, ως νομικός σύμβουλος, ξεκίνησε μια έρευνα σχετικά με τις επενδύσεις σε ακίνητα του Μπιλ και της Χίλαρι Κλίντον (υπόθεση Whitewater). Εν συνεχεία, το 2002, ως ομοσπονδιακός εισαγγελέας ο ίδιος, ήταν υπεύθυνος για την αναθεώρηση των όρων της προεδρικής χάριτος που δόθηκε από τον Μπιλ Κλίντον, στον αμφιλεγόμενο επιχειρηματία Μαρκ Ριχ.

Κοινώς απ' όπου και να τους πιάσει κανείς...



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια