Ο νέος αρχηγός της CIA έχει χαρακτηρίσει ανοιχτά τον Ερντογάν σαν.. στυγνό δικτάτορα!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Παρά το όσα λέγονται και γράφονται ότι η ηγετική ομάδα του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είναι άκρως φιλοτουρκική, κάποια γεγονότα δεν δείχνουν ή τουλάχιστον δεν επιβεβαιώνουν αυτήν την άποψη.

Σύμφωνα με τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, ο προοριζόμενος από τον Τραμπ ως ο νέος αρχηγός της πανίσχυρης αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας, της  CIA, ο Mike Pompeo, έχει χαρακτηρίσει την Τουρκία σαν ισλαμική δικτατορία και τον ίδιο τον Ερντογάν και το καθεστώς του σαν ισλαμικό δικτατορικό καθεστώς.

Όπως αναφέρεται μετά το αποτυχών πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, ο επίδοξος νέος αρχηγός της CIA σχολάζοντας τις τότε δηλώσεις του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών, Cevad Zarife, που επαινούσε την τουρκική δημοκρατία και την νίκη της εναντία στους πραξικοπηματίες, έγραψε χαρακτηριστικά στον tweet ότι η Τουρκία του Ερντογάν όπως και το Ιράν είναι στυγνές ολοκληρωτικές ισλαμικές δικτατορίες.

Ο Mike Pompeo παλιό μέλος του ρεπουμπλικανικού κόμματος είχε διακριθεί την περίοδο των γεγονότων της Λιβύης όταν τότε  είχε επικρίνει έντονα την Χίλαρι Κλίντον την οποία είχε κατηγορήσει σαν βασική υπεύθυνο για την φρικτή δολοφονία του τότε πρέσβη των ΗΠΑ στην Λιβύη.

Ο 52 χρονών Pompeo που θεωρείται σαν ένα από τα πρόσωπα της απόλυτου εμπιστοσύνης του Τραμπ, έχει βγάλει την Σχολή Πολέμου των ΗΠΑ ενώ έχει αποφοιτήσει και από την Νομική Σχολή του πανεπιστημίου Harvard και παράλληλα είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στους κόλπους του ρεπουμπλικανικού κόμματος. Θεωρεία σαν ανερχόμενο «αστέρι» της αμερικανικής επικαιρότητας.

Οι Τούρκοι ήδη στα «κάγκελα» με τον κύριο αυτό.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια