Η παγκοσμιοποίηση έχασε μια ακόμα μάχη

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης

Ετοιμαζόμουν ήδη από χθες το πρωί  να γράψω ότι η Παγκοσμιοποίηση νίκησε, όμως τα αποτελέσματα που ήρθαν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, άλλαξαν τον τίτλο.

Στην κοιτίδα της Παγκοσμιοποίησης στις ΗΠΑ, των οποίων η εκάστοτε κυβέρνηση είναι το απόλυτο όργανο στα χέρια της διεθνούς ολιγαρχίας, σημειώθηκε ανατροπή.

Μετά το ελληνικό δημοψήφισμα, το οποίο εξαφάνισαν τα ντόπια αθύρματα της παγκοσμιοποίησης, ήρθε το Brexit, αλλά και πολλές άλλες εκλογικές αναμετρήσεις και φυσικά τώρα οι αμερικανικές εκλογές, για να αποδείξουν ότι οι λαοί αντιδρούν ανάποδα στις στημένες δημοσκοπήσεις και τα ΜΜΕ της παγκοσμιοποίησης. Και γενικά στην εικονική πραγματικότητα ενός κόσμου που προσπαθεί η Νέα Τάξη να μας πείσει ότι είναι για το καλό μας.

Το ελληνικό παράδειγμα που χρησιμοποιείται ως φόβητρο για τους λαούς, φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα.

ΥΓ. Μπορεί οι γκλομπαλιστές να έχασαν μια ακόμα σημαντική μάχη, δεν έχασαν όμως τον πόλεμο και θέλει μεγάλη προσοχή και εγρήγορση. Το 10% των παγκόσμιων ολιγαρχών που κατέχουν το 90% του παγκόσμιου πλούτου, δεν πρόκειται να παραδοθούν και να χάσουν τα πλούτη τους προς όφελος των λαών.

Σε ότι αφορά τον Τράμπ, ήδη του διαμήνυσαν από το Κογκρέσο οι ίδιοι οι ρεμπουμπλικάνοι, πως αν δεν ταυτιστεί με το νεοταξίτικο σύστημα, δεν πρόκειται να συνεργαστούν μαζί του.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια