Η άφιξη του Ομπάμα στην Αθήνα | Ζωντανή Μετάδοση

Στην Αθήνα φτάνει ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, για την πρώτη επίσκεψή του στη χώρα μας και το τελευταίο του ταξίδι στην Ευρώπη ως Πρόεδρος των ΗΠΑ. Στη συνέχεια ο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφτεί τη Γερμανία.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, είναι ο τέταρτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται την Αθήνα, δεκαεπτά χρόνια μετά την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον, και φέρει στις αποσκευές του ένα σαφές μήνυμα στήριξης της ελληνικής προσπάθειας για ελάφρυνση του χρέους καθώς και αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά την πρώτη μέρα της διήμερης επίσημης επίσκεψης του στην Ελλάδα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στις 13:30, στο Προεδρικό Μέγαρο. Στις 14:30, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα τον υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο θα έχει διευρυμένες συνομιλίες και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις. Μετά από ολιγόωρη ξεκούραση, ο Μπαράκ Ομπάμα στις 19:30, θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας, ενώ για αύριο Τετάρτη το πρόγραμμα του Αμερικανού Προέδρου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Ζωντανή Μετάδοση




Οι λεπτομέρειες του προγράμματος για την Τετάρτη παραμένουν για λόγους ασφαλείας επτασφράγιστο μυστικό. Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες, αργά το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Ομπάμα θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ένα «παιδικό του όνειρο», όπως ανέφεραν πηγές της Ουάσιγκτον.

Λίγη ώρα αργότερα αναμένεται να κάνει μια σύντομη δήλωση από το Μουσείο της Ακρόπολης. Αμέσως μετά, ο Μπαράκ Ομπάμα θα εκφωνήσει ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (λίγο μετά τις 13:00) και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Βερολίνο (16:00).


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια