Η «τσιχλόφουσκα» του ανασχηματισμού

Η απόσταση της εξουσίας από την ψυχή και τον νου του λαού είναι μεγάλη και αγεφύρωτη. Οι επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας, οι νομοθέτες, οι μηχανισμοί παραγωγής ιδεολογίας (ο λεγόμενος «πνευματικός κόσμος»), τα ΜΜΕ και τα υπόλοιπα εξαρτήματα που συνθέτουν το αποτυχημένο σύστημα,
το οποίο οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία, δεν ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους. Ομφαλοσκοπούν και τυρβάζουν περί πολλά, δίχως να επικεντρώνονται στα σημαντικά.

Η περίπτωση του ανασχηματισμού εντάσσεται στον προαναφερθέντα κανόνα. Ασχολούνται με αυτόν εκείνοι που θα έπρεπε να καταγίνονται με τις ανησυχίες του λαού και τις ανάγκες του έθνους, και επιμένουν να βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη με ανούσιες ανθυπολεπτομέρειες για πρόσωπα, συμφωνίες, κομματικές ισορροπίες και άλλα παρόμοια.
Οι πολίτες δεν δίνουν δεκάρα για τις καρεκλομαχίες των εθισμένων στην εξουσία. Ποσώς τους ενδιαφέρει ποιος θα κομπάζει για τα νέα καθήκοντά του, θα επιβαίνει σε κρατικές λιμουζίνες και θα απολαμβάνει τις υπηρεσίες παρατρεχάμενων που πληρώνουν οι άνεργοι, οι φτωχοί, εκείνοι που ετοιμάζονται να ξενιτευτούν για ένα κομμάτι ψωμί.

Αυτό που απασχολεί τους Ελληνες είναι να ανασάνει η πατρίδα και εκείνοι μαζί της. Να βρεθεί τρόπος να ξεφύγουν από το μάτι του μνημονιακού κυκλώνα, που έχει καταπιεί το παρόν και απειλεί το μέλλον όλων. Οι πολίτες θέλουν να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς και χωρίς να τους σιγοτρώνε τα σωθικά η αγωνία, ο εφιάλτης της ανεργίας και το αδηφάγο κράτος, που προσπαθεί να καταπιεί τις ιδιωτικές περιουσίες, για να τις εκχωρήσει την ίδια στιγμή στους επικυρίαρχους της Ελλάδας.
Οι Ελληνες απαιτούν να διατηρήσει η χώρα την εθνική ιδιοπροσωπία της και να φυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού η Ορθοδοξία. Δεν θέλουν να δουν την πατρίδα να καταντά χαλιφάτο και τους προκαλεί απέχθεια η εικόνα του κράτους που εναντιώνεται στον ελληνικό πολιτισμό και εξισλαμίζει βίαια τη χώρα.

Οι εικόνες στον Βοτανικό αποκαρδίωσαν, προβλημάτισαν και εξόργισαν τους πολίτες, που διαπίστωσαν ότι ακολουθήθηκε αυστηρά το γράμμα του νόμου και πως το κράτος διέταξε τα Σώματα Ασφαλείας να διαλύσουν την κατάληψη στον χώρο της ανέγερσης του ισλαμικού τεμένους.
Ενώ για άλλες καταλήψεις, όπου σημειώνονται έκτροπα, παρασκευάζονται βόμβες μολότοφ και προπαρασκευάζονται ενέργειες οι οποίες αμφισβητούν εμπράκτως την έννομη τάξη, το κράτος «λησμονεί» επί δεκαετίες να παρέμβει, σ' εκείνη του Βοτανικού, που θα καθυστερούσε την οικοδόμηση του τζαμιού, όλα έγιναν αστραπιαία!

Η εδαφική ακεραιότητα, η εθνική κυριαρχία και το αυτεξούσιο του λαού, η οικονομία, η ασφάλεια, ο πολιτισμός, η Παιδεία, η θρησκεία, η Υγεία, το περιβάλλον, η προστασία της οικογένειας, η αναχαίτιση του μεταναστευτικού ρεύματος: αυτές είναι οι μέριμνες των πολιτών και όχι τα φληναφήματα των ΜΜΕ για τους μικροπολιτικούς τακτικισμούς των πολιτικάντηδων.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια