Πολεμικές προετοιμασίες από τη Μόσχα ενόψει εξελίξεων στον νότο | Βίντεο

Νέα ενδεχόμενη «κατεύθυνση» των ρωσικών δυνάμεων σε πιθανή σύρραξη με το ΝΑΤΟ


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών 
(Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ)

Πολεμικές προετοιμασίες κανονικά και με τον νόμο διεξάγει η Μόσχα σε σχέση με την επικείμενη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ευρώπη.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου άμυνας αναφέρεται αρχικά  η νέα  ονομασία της 150ης μηχανοκίνητης μεραρχίας πεζικού που θα ελέγχει τα σύνορα με την ΕΕ, έχοντας λάβει  την «βαριά ονομασία»  «Ιντρίτσα-Βερολίνο του Τάγματος Κουτούζωφ», σε ανασύσταση της μονάδας που έδρασε στον β΄Παγκόσμιο πόλεμο.

Έτσι καταδεικνύεται  σαφέστατα και η νέα ενδεχόμενη  «κατεύθυνση» των ρωσικών δυνάμεων σε πιθανή σύρραξη με το ΝΑΤΟ.

Το ρωσικό  γενικό επιτελείο «δημιουργεί» επίσης την 90η τεθωρακισμένη μεραρχία, η οποία θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες και τομέα ευθύνης  από το νέο έτος,  στην κεντρική στρατιωτική περιοχή (MD) του Chelyabinsk.

Μιλάμε για έναν  νέο πανίσχυρο σχηματισμό στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις,  απόρροια της έκρυθμης καταστάσεως που υπάρχει με την δύση,  και των πληροφοριών για πιθανή «εξέγερση» στον νότο της χώρας (Καύκασος-Καζακστάν).

Έτσι  το γενικό επιτελείο  αποφάσισε να «ανασυστήσει» την 90η τεθωρακισμένη μεραρχία η οποία θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες και τομέα ευθύνης  από το νέο έτος  στην κεντρική στρατιωτική περιοχή (MD) του Chelyabinsk .

Η επιχειρησιακή δραστηριότητα της νέας  μεραρχίας  θα ξεκινήσει από την  1η Δεκεμβρίου, αναφέρει το  ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax . Η στρατιωτική μονάδα θα περιλαμβάνει στην σύνθεση της και την 7η τεθωρακισμένη ταξιαρχία, που σταθμεύει στην περιοχή Chebarkul.

Η μονάδα αυτή αναπτύσσεται με λίγα λόγια στην  καρδιά των Ουραλίων ,όχι μακριά από το Καζακστάν, που βρίσκεται στα νότια. Η επίσημη ονομασία του σχηματισμού είναι   90η «τεθωρακισμένη μεραρχία Φρουράς  του Νόβγκοροντ».

Το  πρακτορείο ειδήσεων Itar-TASS ανέφερε ότι ο σχηματισμός  είναι επανδρωμένος και εξοπλισμένος με στρατιωτικό υλικό σε ποσοστό περίπου 70%.

Ωστόσο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η επάνδρωση του θα προστεθεί ένα ακόμη σύνταγμα αρμάτων μάχης Τ-72BM3,  ένα μηχανοκίνητο σύνταγμα , μονάδες πυροβολικού και αεράμυνας, και μονάδες εφοδιασμού, και μηχανικού.

Τον Ιανουάριο ο Ρώσος ΑΓΕΣ, αντιστράτηγος  Oleg Salyukov, είπε ότι εκτός από την 90η μεραρχία  στην Κεντρική περιφέρεια MD, η Μόσχα θα αναπτύξει τρία «νέα» στρατιωτικά τμήματα αντιστοίχου επιπέδου στα δυτικά της χώρας.

Σημείωσε επίσης ότι πιθανές τοποθεσίες για τις  «νέες» μεραρχίες θα είναι οι περιοχές  Βορονέζ (Boguchar) και Σμολένσκ (Yelnya).

Η αναδιάταξη της 20ης στρατιάς  από την περιοχή Νίζνι (Mulino) στην περιοχή του Βορονέζ (Boguchar) ξεκίνησε το 2015.

Η 1η  τεθωρακισμένη στρατιά  στη  περιοχή Bakovka της Μόσχας, ανασυστήθηκε  πρόσφατα και θα αναβαθμιστεί σε αρχηγείο στρατού  για τις υπάρχουσες στρατιωτικές μονάδες, συμπεριλαμβανομένης της 2ης MRD, του 4ο TD, της 27 IMRB, και της 6ης τεθωρακισμένης  Ταξιαρχίας.

Όλες  αυτές  οι κινήσεις αποτελούν με το πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο,  πολεμικές προετοιμασίες της Μόσχας  ενόψει της αποστολής  μεταξύ 6.000-15.000 Αμερικανών στρατιωτών  στην Ευρώπη τους επόμενους  μήνες.




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια