Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν ανακαινίζει ναυτική βάση στην Κριμαία και προετοιμάζεται για την παγκόσμια σύγκρουση

Προς άμεση στρατιωτικοποίηση η χερσόνησος της Κριμαίας


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών 
(Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ)

Μετά από εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αποκατασταθεί η κατάσταση της ναυτικής βάσης πυραύλων που χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, καταδεικνύοντας ότι η Μόσχα δείχνει ακόμα περισσότερα σημάδια ότι ετοιμάζεται για έναν παγκόσμιο πόλεμο, αναφέρει ο βρετανικός τύπος.

Η πρώην σοβιετική περιοχή που αποτελούσε μια υπερ-μυστική βάση με την ονομασία «αντικείμενο 100» στην Κριμαία κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας, έχει ανακαινιστεί πλήρως για μια άκρως μυστική αποστολή, αναφέρουν ειδικοί αναλυτές .

Οι σημάνσεις που κοσμούν πλέον την ανακαινισμένη περιοχή , προειδοποιούν τους επισκέπτες ότι πρόκειται για μια άκρως «απαγορευμένη ζώνη του ρωσικού υπουργείου άμυνας».

Ένας κάτοικος που ζει σε ένα κοντινό χωριό στην περιοχή της Συμφερούπολης , πρωτεύουσας της Κριμαίας, αποκάλυψε ότι εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή.

Ο ίδιος τόνισε ότι : «Πρόκειται για ενεργή στρατιωτική βάση πυραύλων εναντίον πλοίων». Αυτό μας υποδεικνύει αμέσως ότι ενδεχομένως το ρωσικό επιτελείο να έχει τοποθετήσει αντι-πλοϊκούς πυραύλους BASTION.

Ο Πούτιν σύμφωνα με αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών υλοποιεί τάχιστα σχέδια στρατιωτικοποίησης της χερσονήσου της Κριμαίας, μετά την προσάρτηση της από την Ρωσία το 2014.

Με βάση πληροφορίες από τους ντόπιους (δηλαδή αρκετούς Ουκρανούς που ζουν εκεί ), η Μόσχα έχει επανεργοποιήσει πολλαπλές εγκαταστάσεις της σοβιετικής εποχής στην περιοχή, και αποστέλλει συνεχώς στρατιώτες .

Όλο αυτό έχει σχέση με την κόντρα της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενός πιθανού πολέμου .

Το ρωσικό γενικό επιτελείο έχει λάβει εδώ καιρό την απόφαση να καταστήσει την χερσόνησο της Κριμαίας «οχυρό» που θα θυμίζει την εποχή του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Μετά την πρόσφατη αποστολή των τρομερών βομβαρδιστικών τώρα ενισχύουν την Χερσόνησο και με τεθωρακισμένα οχήματα, ανέφερε πρόσφατα ο ρωσικός τύπος .

Το ρωσικό στρατιωτικό σώμα στην Κριμαία ενισχύεται με σαράντα αναβαθμισμένα τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα BTR-82Α.

Ο νέος στρατιωτικός εξοπλισμός έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει το επίλεκτο τάγμα πεζοναυτών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας , ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του στόλου.

Δεν είναι μόνο η κόντρα της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ, αλλά και ο κίνδυνος που εγκυμονεί η παρουσία χιλιάδων Τάταρων στην Χερσόνησο και οι φήμες για εξέγερση τους που έχουν ενεργοποιήσει τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και τις ένοπλες δυνάμεις , με σκοπό την αντιμετώπιση τους.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια